tisdag 6 juli 2010

3 x besök

 Nyklippt!

En dag som såg ut att börja riktigt bra med moln och friska fläktar övergick efter lunch till totalt vindstilla och hetta igen. Typiskt! Kanske lite svalare imorgon, hoppas det. Hoppas verkligen det för Selmas skull.

Trots värmen hann vi med tre besök idag. Ett förbokat, ett spontant och ett akut. Hjalmar har varit hos frisören och vinterkalufsen är nu ett minne blott. -Kort som pappa, skulle det vara och så blev det. Efter klippningen klagade Hjalmar på att det kliade under tröjan. Små hår antog vi och begav oss till klubben för ett snabbt bad, dusch och glass. Efter glassen lekte barnen glatt med sina vänner. De sprang omkring som vanligt. Selma for i backen, som vanligt, då hon löper omkring med sina flip-flops. För ovanlighetens skull var det inte bara att resa sig upp och leka vidare. Pannan hade ett djupt hack, blodet forsade, Selma skrek och mamman blev uppjagad. Efter tvättning och omplåstring med hjälp av badvakten M begav vi oss så iväg till akuten för att få såret ordentligt fixat. Vi gick emot "reglerna" och valde "vuxensjukhuset" som ligger på vägen hem till vårt hus istället för att trixa oss in i Modena centrum och barnakutmottagningen. Allt gick bra och snabbt och personalen var förträfflig med Selma, enda minuset är ju att INGEN talar engelska...men det fixade sig ändå. Nu är vi hemma och Selma är vi gott mod. Enda restriktionen var; -Inga bad på 2 dagar. Hjälp, det är ju sååå varmt!

omplåstrad...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin sommarklippning. Hälsa honom att han är jättesöt. Han ser så frisk ut.
Så synd om Selma, o såklart om dig. Ni råker ut för en hel del besök hos doktorn under dessa snart 3 år.
Du är ju så bra på att ta kort även på nära håll. Kul att få se de små.
Mamma/mormor

Unknown sa...

Underbart "kort som pappa!"

Anna, Fair and True sa...

Skönt att jacket inte var värre och att hon behövdes sys. Hjalmars kliandet var alltså bara hår och inget annat? Trodde du skulle berätta att det senare blev ett till läkarbesök :)

Nina sa...

Mamma: visst är han fin! Alt gick bra med Selma och jag behöll lugnet, enigt kompis A som var på plats...själv vet jag inte om jag var så lugn...
Jojo: klockrent!
AFT: absolut bara hår...som tur var...hj