söndag 6 april 2008

Svenskt besök

                                                                   Bilden är från trädgården till hotellet i Dolo (Venedig).

En ny vecka är snart till ända och det har varit en fullspäckad vecka. I tisdags kom familjen T (2 vuxna & 2 barn) från Stockholm på besök och deras sällskap har varit underbart! Våra dagar är ju tämligen uppbokade med jobb, hämtning/lämning m.m. men familjen tog sig på egna utflykter och kvällarna spenderade vi tillsammans med god mat och dryck och roliga samtal. Tack för besöket kompisar!

Det är verkligen kul att få besök och under våren ser vi fram emot nya påhälsningar från Sverige! Längtar!

Lördagkväll var vi hembjudna till våra tyska vänner på middag. Vi är 4 familjer som träffas var annan/var tredje månad och äter middag ihop. Alla par tar med sig något till middagen som därför alltid består av minst fyra rätter. Denna gång stod vi för förrätten och vi bjöd på smördegstårta med fetaost och pesto och till det en sallad med melon och mango. Verkligen gott och uppskattat! Alla rätterna var som vanligt goda men huvudrätten, gulaschen var himmelsk och påminde om gamla skidsemestrar i Österrike.

Veckan som annalkas kommer att gå i Hjalmars tecken. Tänka sig att lill-killen fyller fyra år på tisdag! Det skall såklart firas med presenter, sång och tårta. På lördag är det dags för barnkalas! 12 barn (Hjalmas dagisgrupp + några andra kompisar) är bjudna och vi antar att det kommer bli full rulle!

Selmas tal utveckas dagligen och så även hennes italienska som numera består av bl.a. orden Ciao, Grazie och Domani (Ses imorgon).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att lillflickan också lärt sig italienska, precis som stora pojken (4 år på tisdag).
Helt underbart att de är så duktiga, och bevis på att de trivs.

Mamma Mona

Anonym sa...

Tänk att lillflickan också lärt sig italienska, precis som stora pojken (4 år på tisdag).
Helt underbart att de är så duktiga, och bevis på att de trivs.

Mamma Mona

Anonym sa...

Det värsta med att Hjalle är fyra är ju att Tuva ska bli fem! Hälsa honom grattis, vännen!
Puss
Mia