söndag 14 oktober 2007

Sirmione

Sirmione är en liten by som ligger vid Gardasjöns södra del. Dit körde vi i lördags (ca. 1 h) och det var det verkligen värt. Vår tanke var från början att åka till Gardasjöns norra del men med tanke på Selmas lite sämre nattrutiner (efter sjukdom) som det just nu arbetas hårt med så bestämde vi oss för att sova hemma. Klokt beslut visade det sig då rutinerna redan blivit bättre efter endast 3 nätter…och det ger oss i framtiden bara en ny anledning att besöka Gardasjön igen – och det gör vi mer än gärna.

Sirmione påminner om en liten, liten sjörövarstad (enligt Hjalmar, som refererar till Pippi på de sju haven). Man går över en liten bro och in genom borgens öppning (enda vägen in) och där inne är små gränder som är fyllda av restauranger, caféer, hotell, affärer, små stränder och promenadstråk. Det var nästan lite overkligt faktiskt. Det var dyrt (men inte jättedyrt), oerhört vacker och massor av människor. Att gå runt ön tar, uppskattningsvis, 10-15 min. Om man inte har en ettåring som skall gå själv och en treåring som tjatar om att bada, vi vände och gick tillbaka in i gränderna igen för att leta sjörövare…

                                                                         Ingången till sjörövarstaden Sirmione

                                                                          Ovan: Promenadstråk genom staden.

                                                         Nedan: Bra gränd att leta efter sjörövare i eller gömma sig för dem i.


                                                        Ville mest visa den vackert blommande Bouganvillean...i oktober...

Runt Gardasjön är det mycket utländska turister men även massor av inhemska, oktobermånad är ju ingen direkt semestermånad så vi undrar hur mycket folk det kan rymma i denna lilla stad.

Idag, söndag, har vi fixat lite. Trappgrind, hyllor, tavlor m.m. och självklart en härlig cykeltur till olika lekplatser runt om i Formigine och glass på Ciao! (bästa ”glasserian” i stan…än så länge…!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Så vackert det ser ut.
Hoppas att allt är bra med er. Grattis Sebbe i efterskott.
Kramar fam Lahti