söndag 28 oktober 2007

Vingård i Toscana

                                             Hjalmar och Selma njuter av utsikten från uteplatsen på vingården La Presura.

                                                               Utsikt från sovrummet på La Presura, tidig morgon.

                                                                                             Vackra Toscana.

                                                                                       Vinrankor i mängder.

Helgen vecks åt en resa till Toscana med morfar och E. Målet var att köra söderut till Florens och där ut på landet för lunch på golfklubb och efter det besöka svenska vingården Terreno (för inhandling av vin). Efter avsmakning och inhandling var det dags för Hjalmar och Selma att få vars en glass på torget i Greve in Chianti. Ett mycket vackert torg bör tilläggas, efter glassen var det dags att köra och checka in på vingården La Presura för övernattning.

Vi lämnade ett Formigine i dimma, regn och 9 plusgrader på lördagmorgon för att köra de 2 timmarna söderut mot Toscana och Florens. Vägen går genom bergen och där av finns det många tunnlar. Vi satt och skojade om att vädret skulle vara finare när vi kom ut genom nästa tunnel och efter nästa tunnel och genom ett trollslag var det faktiskt så...Vi körde in i en tunnel som låg i dimma och kom ut till sol och lätt molntäcke. Detta molntäcke försvann snabbt och temperaturen steg sakta upp till behagliga 20 grader.

Toscana visade sig verkligen från sin bästa sida så här på höstkanten och det var bara att berömma, tacka och njuta av ett underbart landskap. Till och med Hjalmar sa helt spontant:

–Här var det vackert!

Till Toscana kommer vi alla gånger tillbaka!

Söndagen bestod av hemresa till Sverige för morfar och E och för oss andra att köra tillbaka till Formigine. Ett Formigine som under eftermiddagen faktiskt bjöd på lite värme och härlig höstkänsla. Denna stund ägnade vi åt trädgårdsbestyr och vi kan lova er att vi har att göra innan trädgården är till belåtenhet.

Nu väntar en veckas skollov för Hjalmar. Vi skall försöka hinna med att gå på plask o lek och på Halloweenparty, dessutom har vi bestämt att leka med några dagiskompisar. På torsdag är det stor knallröd helgdag i Italien och Seb är ledig från jobbet (även fredag) och på fredag väntar vi nytt fint besök från Sverige i form av familjen T från Bjärred. Då kan det vara läge att testa några av våra nyinköpta viner från Toscana.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er. Har varit inne och uppdaterat mig på er blogg. Vad du skriver flitigt. Kul också med alla bilder. Jag tycker att du lyckades bra med pappas kamera. Ha en bra vecka med skollov. Det ska jag ha. Kram från Sara O

Anonym sa...

Ser helt fantastiskt ut i Toscana. Kanske ett bra förlovningsställe?!!!! Hi hi....
Nu kommer vi snart, 3 tjejer, på besök, som har saknat allt vindrickande och babbel. Ska bli kul va, Sebastian?!
Kram till er alla
Katja

A L V A S - P A P P A ! sa...

Grymma bilder! Ni verkar ha det gött!

Anna, Fair and True sa...

Åh, det ser så härligt ut!

Anonym sa...

Familjen T - spara lite vin till oss tre tjejer :)
Håller med Katja om Toscana, verkligen fint.
Ha det gott till den 23:e.
Kram Eva

Anonym sa...

Hej!
Vilket liv ni lever.... underbart härligt verkar det vara. SJälv sitter jag här i källaren, solen skiner, familjen är borta och jag måste plugga. Dessutom har jag stor vånda över att lovet är slut. Vart tog det vägen....?
Det ska blir skönt att återigen vara "mammaledig".
Hoppas att ni får en bra vecka! hörs i kväll/sofia

Anonym sa...

Kortet är ju så festligt taget. Det ser ut som ett par som sitter och ser ut över sina ägor, och så är det syskonen Hjalmar och Selma från Bjärred.
Hälsningar fr mormor