tisdag 13 november 2007

Att sova med barn...

Hjalmar och Selma myser i lövhögen i trädgården...Vi har 4 träd i trädgården och de hade massor av löv som numera ligger på marken...

Visst går det att sova med barn i huset, men vissa nätter är det rena "High Chaparall" hemma hos oss...Det vill säga att Seb och jag mest springer omkring och aldrig börjar natten på samma plats som vi avslutar den...

Ni som varit med oss länge vet att Hjalmar nästan aldrig blir trött - det är förändrat. Numera somnar han hyfsat tidigt (runt 20.00) och sover sig oftast igenom hela natten, ibland kommer han traskande in till oss men somnar om lika fort som han lägger huvudet på kudden...Ibland sover han så länge att vi måste väcka honom på morgonen, runt 7.30, för att hinna till dagis i tid. Det känns inte helt bra att väcka ett barn som sover - "väck aldrig den björn som sover", brukar man väl säga...Dessutom har Hjalmar slutat med nattblöja!!! Inte illa för en kille som för en månad sen kissade så mycket i sömnen att blöjan var överfull och inte kunde hålla en droppe till på morgonen. Iallafall, de senaste två veckorna har han varit utan blöja och än ingen "olycka" (peppar, peppar...)

Selma då? Just det, det är mestadels hon som är nattproblemet! Innan flytten till Italien var hon en riktig sovare, numera är hon inte det...Finns ju inte så mycket att säga, hon sover men hon gnyr, gnäller och vänder och vrider sig hela tiden. Och vi som trodde att hon skulle vara den som allra minst skulle påverkas av flytten. Av andra nyinflyttade mammor verkar detta vara ett vanligt beteende hos småbarn, så vi hoppas på en snar förändring. Just nu har hon dessutom en läskig hosta vilket inte gör det hela bättre...Nåja, det är väl bara att fortsätta med "hundnätterna", snart har vi hållt på i 2 veckor...Tur att hon är så snäll på dagarna...Ja, det är lite av ett lotteri, ena natten "bara" jag och Seb i sängen (inte så bara det inte:-)) och andra kan vi vara alla fyra...Tur att vi på något sätt ändå njuter av det hela, lite trångt men mysigt.

Tyvärr har vi ingen svensk-tv, Seb tycker att det är lärorikt för oss att titta på italiensk-tv. Jo, lätt för honom som kan italienska sen innan...Så parabolen står allt jämt kvar på sin plats i källaren. Igår fick vi därför följa fotbollsgalan via aftonblandet.se, sydsvenskan.se och tv4.se. Det gick ju bra...vi glädjer oss åt att Zlatan fick bästa priset och undrar om han har jobbiga nätter med sin son...(som är född dagen efter Selma).

         Fam. T:s bild från ligamatchen mellan Juventus och Inter, närmare presentation av den stående spelaren i mitten behövs knappast!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ja man vet hur det är med hostiga barn. Jag hörde ofta på lite större barn som hostade på nätterna, men har faktiskt glömt om någon av er tre hade hade hosta vid Selmas ålder. Men men jag hade detta iallafall på Klostergården fr 1978 och på Skånevägen fr 1984, så länge ni bodde hemma.
Kram fr mamma Mona och hopp om bättring för er alla.

Anonym sa...

Åh, en egen (nästan) orginalbild på kungen!!

Alva som för tillfället riktigt bra, ta i trä!