söndag 18 november 2007

Italienska tider, försvunna saker och nytt besök



Igår, lördag, var vi bjudna på middag tillsammans med två andra familjer till några vänner. Alla familjerna har barn på Hjalmars dagis och de flesta, alla utom en av männen, jobbar på Tetra Pak. Allt verkade, på förhand, verkligen trevligt men det var ett problem. De andra familjerna hade skaffat barnvakt och värdfamiljen ville att vi skulle komma en tid då deras barn redan somnat…Alltså…klockan 21,00! Det kändes verkligen konstigt att bada barnen, ge dem välling och sedan hålla dem vakna tills vi tänkte köra. Hjalmar tyckte det var mysigt och spännande och trodde att det var mitt i natten. Selma somnade i bilen dit och väl där slog vi upp resesängen och hon sov sig igenom hela middagen/kvällen och natten. Hjalmar lekte lite med barnens leksaker och såg på film tills han somnade i soffan. Alltså, en lyckad kväll både ur social- och ur föräldrasynvinkel. När vi sent på natten begav oss hemåt blev alla involverade att bära, klä på och packa in…kändes som om vi varit borta i en vecka istället för 5 h när vi insåg hur mycket saker vi varit tvungna att ta med. Men absolut värt det!

En annan sak vi insett är att två, vitt skilda saker, försvunnit sen vi flyttade ner till Italien. Vi anklagar inte någon (varken ”flyttgubbar” eller andra) men är konfunderade. En örontermometer och Hjalmars vinterjacka är bara borta. Vi har vänt upp och ner på hela huset och alla ej uppackade kartonger…men vi finner dem ej. Är de någon som vet var de finns så hör av er!

Nu väntar en ”hektisk” vecka av coffeemornings med mammorna, ladies night out med dem samma och fram för allt förberedelser in för fredagen då ÄNTLIGEN min syster och mina två goa vänner E och M kommer på besök!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaaaa, nu äntligen kommer jag!!! Vad jag har längtat! Det verkar som du har kommit in i det sociala livet ordentligt, jag menar... coffee mornings, ladie night out osv. Det är mer än vad som händer här!
Nej du, har inte sett till någon jacka och inte heller någon termometer!
Precis kommit hem med barnen från match med byns handbolls A-lag. Numera är "vi" väl representerade..Mina barns pappa spelar och vår bror är tränare!!!
Ses på fredag!!!!!!
Kram Kram Kram syster din

Anonym sa...

jajamensan nu kommer vi snart, med ansjovis och halva body shop.
Puss/Mia