söndag 9 december 2007

Filmhelg

Selma på lekplatsen tidigare i veckan, mössan som hon har på sig har min kompis Å gjort. Kan lova att vi får massor av beröm för den. 

Helgen har varit bra, vi har faktiskt mest varit hemma och myst, fixat och tittat på filmer i massor. Fick låna massor av filmer av familjen D och det var verkligen längesedan vi tittade på film (som inte är dubbad till italienska…) Underbart!

Visserligen började helgen lite tråkigt då pepparkaksbaket fick ställas in. Selma hade feber och fick hämtas från dagis lite tidigare och Hjalmars kompis var också krasslig – så pepparkaksdegen ligger kvar i kylen. Så nu blir det rena bakstugan här i veckan för till lördag skall både pepparkakor och nya lussebullar vara bakade. På lördag är det nämligen luciafirande för alla svenska familjer hemma hos familjen L i Modena. De svenska barnen har övat luciasånger i tillsammans veckan och Hjalmars tomtedräkt är framplockad och Selmas lucialinne hänger nystruken i garderoben…Hoppas att vi lyckas föreviga detta!

Idag har det regnat HELA dagen, tror att det är femte HELA dagen som det regnar sen vi kom hit…visst har det regnat kortare stunder men hela dagar regnar det sällan, men trots det har vi varit lite gnälliga på vädret! Vi lyxade därför till det med lunch på restaurang och eftermiddagsfilm framför brasan…

Nu skall jag och Seb krypa upp i soffan framför brasan och titta på ännu en film…

Glädjefull andra advent! Nu är det 12 dagar tills vi reser till Sverige och 15 till julafton!

3 kommentarer:

Anonym sa...

När ska jag boka in Grand?? Pepparkvarnen bara väntar på att få mala!
Puss
Mia

Anonym sa...

Sankta Lucia! Inget luciafirande än så länge. Samling dagis 06.45, gäsp, vid den tiden är en viss liten halvt medvetslös... Hjalmar o Selma var väl sötast i lussetåget?!

Kram Ullis

Nina sa...

Mia - jag återkommer snarast! Drömmer om räkmackor och malande munnar...
Ullis - återkommer med bilder från lucia...hoppas E inte somnade i tåget!