söndag 6 juli 2008

Hemma-helg

Det har varit en hemmahelg, lugn och skön. Det har varit varmt så vi var ju nästan tvungna att besöka Formigine poolen. Poolområdet är fint men ganska litet. Hjalmar gillar vattenrutschbanan. Han klarar själv att åka ner och i på det djupa och sedan "simma" in till kanten (han har badpuffar). Självklart står man ju där hela tiden ändå men det är ett steg i rätt riktning då han för ca. en vecka sedan skrek galet mycket bara man gav sig ut på djupt vatten med honom i famnen. Selma gillar också rutschbanan men ännu mer att gå omkring och snacka med folk...Tidigare i veckan var jag på badet själv med H och S, vilken skillnad det var att vara där hela familjen...Mysigare dessutom.

Idag körde vi till en flod som rinner här i närheten. Vi har passerat den tidigare och sett folk ligga och sola och bada i den. Kände att vi borde testa. Det var väldans mysigt att sitta i strömt friskt porlande bergsvatten och titta upp mot bergen...Tyvärr var det väl inte helt barnvänligt och solen var otroligt stark trots att klockan var över 15, så efter en kort stund begav vi oss till en närliggande park för pick-nick istället. Ikväll har jag varit ute och träffat min tyska väninna, när jag cyklade hem var klockan 22,30 och på lekplatserna var det fullt av barn som lekte...äntligen var det ju lite svalt...Våra barn sov såklart...kan lova att italienarna är förundrade över att vi lägger våra barn så tidigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej familjen!
Vi undrar var man kan hitta en sådan fin "Blixtenpool". Vi vill också ha en sån´, säger Axel. Kanske ni kan köpa med en sådan till oss om de är lätta att hitta?
Ni är varmt välkomna till oss på middag snart.
Stor varm kram/sofia

Anonym sa...

Tack för era trevliga bilder (under snart ett år) och Ninas berättelser om var familjen varit och gjort om helgerna.

Att vara hemmafru? + lite jobb på vardagarna (med allt vad det innebär) och sen koppla av vissa helger runt om i Italien verkar mysigt, och det unnar jag er.

För många helger har ni gäster, både fr Sverige o svenskarna i Italien, och ni är alltid så gåstvänliga och allt ordnas till det bästa.

Nu är det er tur att komma till Sverige och vi önskar er välkomna.

Mamma o Per-Håkan