lördag 13 december 2008

Årets Winter Fair

Idag var det åter dags för den årliga "givare"-dagen på Hjalmars skola. Winter Fair. Festen går ut på att vi vuxna betalar inträde, skänker diverse ting såsom: vin, choklad, ljus, olivolja, balsamvinäger m.m. som sedan sätts ihop till korgar. Korgarna och andra skänkta ting kan man sedan vinna om man köper lotter. Det finns även ett barnlotteri, då skall varje familj skänka en burk med något (oftast godis) som barnen sedan vinner i sitt lotteri - här är det vinst för alla. Mat ingår i inträdet, mat som vi föräldrar tillagar, köper färdig eller bakar. På festen finns det dessutom alster som barnen gjort i skolan som vi föräldrar kan köpa om vi vill...(är det någon som kan säga nej...???)

I år fanns en ny punkt på festen, ett svenskt luciatåg och det var verkligen både fint och stämmningsfullt. Jätteduktiga var de allihop! Hjalmar ville ej vara med, Selma var tärna. Tyvärr finns inga bilder än, vi glömde vår kamera men hoppas att någon av det som fotade snart skickar över några bilder till oss.

Bufféen är en gudagåva till oss som börjat tröttna på italiensk mat...här finns maträtter från alla världens hörn. Underbara smaker, starkt och hett, sött och gott.

Hjalmar överraskade oss med ett nytt fantastiskt alster detta år. Stolt mamma plockade hem denna tavla!


Dessutom gick vi iår inte lottlösa ut lotteriet - jag vann minsann ett månadskort på ett gym inne i Modena.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte illa Nina...då ska det tränas nu? :)
Kram Eva

Anonym sa...

Grattis!
Det var ju roligt att mamma Nina vann en sak som kanske kommer till nytta efter julen i Sverige.
Lycka till hälsar mamma.

Anonym sa...

Vilken fantastisk tavla Hjalle har gjort. Då fick ni en hyfsat trevlig lördag trots allt. Vi, Ida och jag, kräktes mest hela lördagen och så även lite i morse. Nu går vi alla och väntar på Per. Men det trevliga med det hela är att vi (förhoppningsvis) inte behöver vara sjuka över julhelgen.
kram/sofia

Nina sa...

Eva och mamma: ja, nu finns det kanppast någon återvändo...
Sofia: hjalmar tackar och bockar, lördagen var ok. Er verkade inte lika kul. Usch och pi, men jag förstår att ni ser något positivt i det hela...vi har klarat oss än så länge men väntar liksom på att det skall komma som ett brev på posten lagom till vår hemresa eller till jul, som förra året!...

Anonym sa...

Något konstnärligt blir det nog av Hjalmar.
Helt fantasiska färger han har fått i tavlan. Super fin är den Hjalmar.

Mormor