lördag 29 november 2008

Bak-helg!

Under fredagen snöade det mycket och man såg en och annan italienare stå och titta mot himlen samtidigt som de gjorde korstecken och undrande frågade den ansvarige där uppe om det hela verkligen inte var ett skämt. Nu var det ju inte det och med snön kom de mänskliga italienska bilförarna fram...kröp fram...mer ordagrant. Om det blir kaos i Skåne (och andra delar av Sverige) vid den första snön så blir det liksom ännu mera kaos här. Vinterdäck vet ju få vad det är och vanan av att köra på snö är begränsad. Seb hade dock anat faran (eller rättare sagt förberett sig inför vår kommande Sverigeresa) och just under fredagens fallande snö hade han förbokat däckbyte.

Vi har kommit på hur en del av trafikskyltarna i Italien fungerar, bl.a. "stopp-" och "lämna företrädesskyltarna". De senare finns men ingen vet vad de betyder, "stoppskyltarna" fungerar som "lämna företrädesskyltar". Tuta och köra med andra ord!

Lördagen har inneburit bakning i vårt hus. Pepparkakscheesecake till kvällens middag hos familjen B i TorreMaina och lussebullar. Dagens lussebullar var en test inför de mängder av lussebullar som jag tagit på mig att baka inför Winter-Fair på Hjalmars skola den 13 december. Då skall största delen av de svenska eleverna gå luciatåg och vi föräldrar skall ordna med ett svenskt fikabord innehållande glögg, pepparkakor och lussebullar. Lussebullarna fick godkänt av testsmakarna i vårt hus.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gulligt mamma/dotter foto. Vad är det Selma har på huvudet? :)
Vi har också haft bakkväll idag, pepparkakor och lussebullar. Detta året var det de vuxna som tröttnade och barnen ville bara baka mer.
Ha det gott!
Kram Eva

Nina sa...

Eva: tackar, det är HJalmar som åter igen tagit kommandot över kameran. Vad Selmas huvudbonad är för något tvistar syskonen om ofta. Enligt Hjalmar (som skapat den) är det en fjäderbonad för indianer (men fjädrarna har fallit), enligt Selma är det en prinsesskrona...

Anonym sa...

Du har verkligen blivit en riktig mamma som bakar o står i.
Verkligen roligt att höra att du lärt dig något för barnen skull, för detta gillar de nog.
Baka, baka kaka, vem skall kakan smaka.

Mamma

Anna, Fair and True sa...

Pepparkakscheesecake lät spännande! Kan du inte lägga upp recept?!

Nina sa...

Anna: Recept kommer!

Anonym sa...

Inte illa med bak och stöd Nina. Du är en "redig husa". Ha en skön december.
Kram Sara