söndag 13 december 2009

Winter Fair

Selma i pysseltagen. Vi gjorde smällkaramell och apelsin med nejlikor.

Selma håller sig gärna till de större flickorna, speciellt E. Här klara för uppträde med "Tomtarnas julafton/Midnatt råder".

Årets Winter Fair (julfest på skolan) är över. Det var en lyckad fest. Maten var god, sångkvalkaden lyckad och dessutom vann vi lite vin och choklad i lotteriet. Största tillgången är annars den sociala tillvaron. Prata, skatta och umgås med goa vuxna och barn. För oss var det den tredje gången vi var med på skolans julfest och igår, efter julfesten, funderade vi över vilken skillnad det är sedan första gången vi var där. Då var vi riktiga rookies, just nedflyttade, nu är vi gamla i gamet. Pensionärer nästan. Likaså barnen, då var de osäkra och näst in till utan språk att kommunicera med. Nu är de ganska självgående och orädda. Då var Selma 1, nu är hon 3. Hjalmar var 3 då och är nu 5. Såklart är det skillnad, bara jätteroligt att få den så konstaterad. Nästan bildligt liksom. Med lite sorg i hjärtat insåg vi sedan att detta var vår sista Winter Fair på ISM i Modena. Det bränner lite bakom ögonlocken, med än finns det mycket kvar som skall upplevas här innan hemflytt och sedan ser vi fram emot nya de kapiteln i livet som kommer. Och minnen samlar vi städigt på hög.

Hjalmar, vår fotbollskille, höll sig mest ute på skolgården och spelade fotboll eller hade strafftävling. Alla som vill kan och får vara med. Elever från Grade 1 till Grade 9 spelar och leker tillsammans. Härligt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nina, du kommer säkert tillbaka till Modena om några år... Du trivs så himla bra.
Idag har det trillat ner lite skrämda snöflingor från himlen vilket barnen uppskattade. Himla kallt har det blivit så nu är det bara att elda i brasan...
Stor varm kram/sofia

Nina sa...

Sofia: kanske det, men jag tror det är dags för nya kapitel att skrivas. Trots att det känns lite sorgligt.
Brasa låter mys och SNÖ! Hoppas vi hinner ses i Sverige!

Helly på vift sa...

Ja, det àr alltid sorgligt att ta avsked och bryta upp, men samtidigt betyder det ju att du/ni haft det bra :)