tisdag 1 december 2009

December

Vår gran är redan färdigklädd.

Hjalmars favorit julpynt i granen...

...och Selmas.

Redan december. Oj. Mindre än tre veckor tills dess att vi åker till Sverige för jul- och nyårsfirande. Oj, igen. Det känns, som vanligt, inte som december. Inte som att julen är i antågande. Igen snö och inte kallt. Sol och skönt ute men inne har vi jobbat på julstämmningen och då kvällen kommer och mörknet faller infinner sig faktiskt lite julmys.

Idag skall vi äta tupp. Helstekt tupp. Det hör verkligen inte till vanligheterna. I söndags hade "vår" supermarket öppet, vilket inte heller hör till vanligheterna. Jag körde dit för det var något vi saknade. Jag handlade, betalade och sedan skickades min påse och mitt kvitto vidare till en tjej i dörröppnigen. Hon tittade på mitt kvitto och vips låg det en hel liten tupp (gallina) i påsen. Jag såg nog lagom förvånad ut. -Omaggio, sa flickan. Gåva. Chockad visste jag inte vad jg skulle säga. Jag tog påsen, sa tack och adjö och tackade min lyckliga stjärna att mormor är på besök. Hon kan nämligen laga tupp hon, annars hade grannen fått den eller hade den med stor sannolikhet åkt i soporna...Sorgligt av många olika anledningar, jag vet.

4 kommentarer:

Helly på vift sa...

Ja, det var verkligen en ovàntad gàva...

Hàr pà sicilien kànns det inte heller som jul........

Anonym sa...

Vad mysigt att ni snart kommer hem...ska vi inte samlas som förra året? Det var ju så mysigt på restaurangen :)
Kram Eva

Unknown sa...

Gillar döskallen i granen.

Anna, Fair and True sa...

Döskallen var ändå ganska fin men ängeln var ännu finare!

Jag har aldrig ätit tupp, du får meddela hur det smakade! Om det är samma som höna eller annan fågel eller helt annorlunda.