onsdag 7 april 2010

Bilar, bilar och mera bilar

Tillsammans med familjen T anlände åter det fina vädret efter en kylig påskhelg. Besöket var ganska kort, två nätter, men under tisdagen gjorde vi en gedigen utforskning av området runt Modena. Då familjen T varit och besökt oss tidigare och då betade av platser som Modena stad och Ferrari gav vi nu oss ut på andra utflykter. Det blev andra bilar denna gång.




Först körde vi till det lilla samhället Sant´Agata Bolognese strax nordöst om Modena och besökte Lamborghini-muséet. Litet men fint och det tindrade i ögonen på både stora och små killar. Efter besök i shopen körde vi söder över för lunch och promenad i naturreservatet runt Salse di Nirano som ligger en bit upp i bergen. Lunchen avrundades med glass och sedan blev det en liten tripp till parmesangården Hombre för att leka lite och titta på ännu en bilutställning, denna gång Maserati bilar. Sen har det såklart varit gott om mat och vin och massa prat…och lekande barn. Där pojkarna mest lekt med...just det...bilar!



Nu har gästerna kört mot Levanto och Cinque Terre och själva (i alla fall en av oss i familjen) väntar med spänning på vad morgondagen har att bjuda på...

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Haha om ni var uppe i Salse di Nirano åkte ni nästan garanterat förbi mitt hus om ni åkte hem ner för berget genom Spezzano:-)

Vicky sa...

Ni ser ut att ha haft det bra på er påsk-utflykt. Härligt! Här ösregnade det i två dygn... De fina bilarna måste jag komma ihåg att visa för Vincent i eftermiddag. Han kommer bli imponerad - vi pratade nyligen om att åka och kolla antingen i Monza som är nära och där det lär finnas något museum/utställning, eller en längre utflykt bortåt ert håll.

Nina sa...

Charlotte: du får hänga ut en svensk flagga så vet vi nästa gång vi passerar...
Vicky: det finns massor av "bilutflykter att göra här i närheten. Ferrari, Maserati, Lamborghini och sen finns Ducati i Bologna...

Helly på vift sa...

Jag kan tänka mig att killarna i familjen gillade bilarna :)

Själv föredrar jag Aston Martin framför Lamborghini, om jag nu kunde välja ;)

Anna, Fair and True sa...

Det var inga dåliga bilar, det!