onsdag 14 april 2010

Sjukstuga

Si, här är det sjukstuga som gäller. Både Hjalmar och Selma är hemma och nerbäddade i vår säng och film efter film snurrar i dvd:n. Statusen är sådan att Selma faktiskt egentligen inte alls är sjuk. Hade lite höjd temperatur i natt/morse men är nu mest som ett yrväder som vid varje tillfälle som ges drar runt. Hjalmar, däremot, är verkligen sjuk. Hög feber, klagar emellanåt på ont hals och huvud, har svårt att svälja och hostar ofta så att han blir blå i ansiktet och har antydan till lättare andningsbesvär. Läkarbesök står åter på dagen lista!

Fortsättning följer!

Uppdatering: Läkarbesöket slutade, som nästan alla läkarbesök i Italien gör, med att vi fick köra till farmacian/apoteket och gå där i från med kassar av medicin. Vi har blivit lite hårdhudade efter åren här och sorterar oftast bort en del av medicinen…Denna gång valde jag att börja med högre doser av paracetamol och medicin mot andningsbesvären. Det hjälpte och räckte. Redan under gårdagens eftermiddag är Hjalmar på benen, feberfri och matlusten är på väg tillbaka. Bådar gott inför helgen då tennis, middag och pick-nick står på agendan. Selma är i skolan idag och på UTFLYKT! Hjalmar är lite ledsen över att han missar utflykten till Fauna Selvatica men efter att jag varit i kontakt med en av mammorna i Selmas klass (som är volontär på Fauna Selvatica) ser det ut som om vi kan åka med henne dit en eftermiddag nästa vecka. Håller tummarna.

Senare uppdatering: Jojo, ropa aldrig hej…just som jag och feberfria, pigga och friska Hjalle skulle ge oss ut till affären så dansar han, som vanligt, fram i husets korridorer. Vips halkar han och åker med bakhuvudet in i väggens kant och, jo men visst, öppet sår där under allt håret. Hyfsat litet så ”syster” Nina klipper och klistrar lite och nu är han så gott som hel igen…

3 kommentarer:

Vicky sa...

Jobbigt när vårvärmen äntligen är här och man bara vill vara ute. Hoppas de kryar på sig snart!

Unknown sa...

vad jobbigt att bli sjuk nu. Hoppas det gàr òver snart!

Helly på vift sa...

Ojdå, låter illa. Tur att mamma kan fixa och tejpa lite.

Hoppas Hjalmar mår finemang snart.

Kram och ha en trevlig helg!