måndag 12 april 2010

Vardag igen

Så var påsklovet över för denna gång och vardagen igång igen. Ganska skönt men lite ledsamt. Väckning, frukost, skolbuss, skola, tennis, jobb, handla, tvätta, promenad, hämtning, fika, lek, middag, lekplats och bums ner i sängen - det var dagens det! Imorgon skall jag träffa några mammor, vars familjer också flyttar hem till sommaren, och planera en "liten" fest. Avskedsfest!

Senare i veckan blir det skolutflykt för både Hjalmar och Selma. De skall besöka ett ställe där man tar hand om skadade djur och hjälper dem att läka och återhämta sig för att sedan släppa ut dem i naturen igen. Det ser dem fram emot. Hela skolan skall (under en vecka i maj) jobba med Action, to take action. Vilket går ut på att de skall läsa och läsa om olika ideella organisationers arbete hur och vad man kan göra för att hjälpa och agera i vårt samhälle. Veckans utflykt är en del i detta kommande temaarbete. De kommer åka halva skolan åt gången och jag har fått möjligheten att följa med en av dagarna. Jag ser också fram emot det.

Hjalmar blev väldigt glad över sina presenter då han fyllde år. Han fick Lego i massor, MASSOR! Spel till sitt Nintendo Ds. Hot Wheelsbilar, Bakugans (?), Juventuströja och en skateboard. I lördag åkte vi dessutom och köpte ett par inlines till honom från hans farmor och farfar. Senare under eftermiddagen och kvällen jobbade han sig runt, runt utanför huset. Glad kille med gott tålamod! Och ganska trött.

Vädret har den senaste veckan varit ljuvligt. Sommarvärme! We like! Idag var den lite kalla luften tillbaka men fortfarande goda vårkänslor.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Trött liten kille men han är en kämpe. kan vi höras någon kväll i veckan? ringer kanske tisdag el onsdag.
kramar/sofia

Unknown sa...

Vilket hàrligt initiativ av skolan att barn fàr làra sig om ideella oragnisationer. Det borde vi ha i Sverige ocksà med tanke pà att vi àr stora bidragsgivare. Bra!! Vi ju fòlja med. :=)

Helly på vift sa...

Ja, det ska börjas i tid och skam den som ger sig ;)

Så länge han tycker det är kul så...

Linda sa...

Hej...mailade dig igår. Vet inte om du är inne och kollar där, om inte så säg till. Vilken stort, trött kille han är nu Hjalmar.
Kram