söndag 9 maj 2010

Helg och bilder

Helgen har varit bra. Mycket bra till och med.

Den började med att vi hade gladaste familjen S på fredagsmiddag och det var verkligen trevligt, och på tiden. I två år har vi haft möjligheten och till sommaren flyttar vi båda hem så nu var det äntligen dags. Visserligen kan vi fortsätta umgänget i Sverige då våra hem och hus inte ligger allt för långt från varandra. Det är bra det.

På lördagen gav vi oss av för att leta reda på en vingård bra ett stenkast bort. En vingård som gör ett av de godaste vita vinerna vi vet. En favorit för tillfället. Adressen knappades in på gps:en men den visade sig vara fel. Vi skulle till Monteveglio och vi hamnade i Monteveglio men inte vid vingården. Tyvärr, men istället kom vi till en liten by uppe på ett litet berg. Totalt lugn. Fridfullt var ordet och vacker utsikt bjöds det på. En gata, en kyrka och kanske 10 hus. Miniby med stadsmur runt. Byn innehöll dessutom både Bed&Breakfast och Trattoria. Italiensk charm då den är bra. Riktigt bra, nästan bäst. Så det blev ganska bra ändå och vinet finns ju i affären... Trattorian var ej öppen dagtid så lunch intogs sedan, enligt barnens önskemål, på sushirestaurang i Maranello.




Söndagen bestod av en lååång väntan. Hjalmar väntade på egentid med Seb då skateboardenrampen, fika och spelhall stod på önskelistan och Selma väntade på att få åka på kalas hos en tysk klasskamrat. Men till sist blev det ju så - trots att det tog lång tid.

Veckan som kommer blir det besök från Sverige! Tjoho!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjohoooo!!!! Ja nu kommer vi strax bara den där Ejyafjallajökull håller sig lugn..... Är flygplatserna öppna hos er? Vi längtar sååååå...... Kram syster yster

Nina sa...

Si, flygplatsen är öppen. Var stängd en stund igår men vi håller tummarna!

Anonym sa...

Era helger är på nåt vis lite mer intressanta än våra :) en liten mysig by på berget, bara sådär!

Unknown sa...

Vad hàrlig utflykt. Det brukar bli bra stàllen man hittar nàr Gps'n inte lyckas hitta i Italien. Sà mànga mysiga platser vi hittat àven vid felkòrning.