tisdag 18 maj 2010

Värme inne och ute

Så kom den då äntligen, värmen. Förhoppningsvis stannar den ett tag, men om inte så är jag glad idag då den är här, trots att jag har lite svårt att njuta av den. Vi har nämligen värme inomhus också, inombords kan man till och med säga för Selma har feber. Tyvärr. Började natten mellan söndag och måndag och hela dagen igår var det feber. Feber, feber och mera feber. Idag är det bättre. Ingen feber än så länge. Håller tummarna för att det snart skall vara över. Det är inte ofta en sjukdom kommer lägligt, det kan väl hända men inte denna gång iallafall. Det finns/står så mycket på agendan och det är inget vi vill missa. Men så blir det ju såklart ändå. That´s life!

Idag är det födelsedagsfirande av allas vår N som fyllt 3 år. Selma är såklart mest laddad då det är "hennes" kompis men nu lutar det åt att Hjalmar och Seb få stå för firandet från vår familj. Tyvärr. Helgen ser fulltecknad ut då det blir Karneval hos vänner på fredag (i brist på Lundakarnevalen), vi hoppas på premiärdopp i poolen som öppnar på tennisklubben på lördag, Fotbollskväll hos andra vänner på lördagskvällen och så skolans årliga familjedag i klättringsparken i Fanano på söndag. Det är bara att se till att bli frisk. Dessutom saknar Selma sina kompisar och skolan så bara det är en god anledning att krya på sig för. Och jag vill spela tennis! Men det är väl det minst viktiga just nu, lägst på prioriteringslistan liksom. Nåja, säg det onda som in har något gott med sig...Att vara inne och vakta sjukt barn ger mig tillfälle att plocka, plocka och åter plocka och slänga och sortera bland alla våra saker. Saker som skall skänkas, slängas, sparas och lämnas tillbaka läggs i olika högar. Många högar blir det och vissa riktigt stora högar dessutom.

3 kommentarer:

Helly på vift sa...

Hoppas de otäcka förkylningsbaciluskerna försvinner snart så ni hinner med att göra allt ni vill det sista.

Har ni planerat någon resa söderut?

Kram!

Anonym sa...

Hej!c
Idag har värmen kommit till oss i norr också. Härligt! Dock kommer allt på en gång så nu är det en tryckande värme med åska i luften. Aldrig kan det vara lagom... ;-) vi som bor i lagomlandet...

Ja nu är det tre ½ veckor kvar till skolan slutar för barnen och jag arbetar 4½ veckor till. Härligt..
Hur har det löst sig för dig?
varm kram/sofia

Anonym sa...

Hoppas Selma blir frisk till helgen så att ni kan vara med på det som är planerat.
Hälsa lilla Selma fr mormor o säg att jag tänker på henne.

L verkade vara så glad för att ha varit i Italien. Pratade mycket om vad kusinerna hade gjort. Men bara hon inte hade behövt gå så mycket.
Tycker nog det skall bli roligt när ni flyttar hem till Bjärred.
Mamma/mormor