fredag 21 september 2007

Selma 1 år

Otroligt vad tiden går fort, idag är det Selmas ett-års dag. Det är verkligen en explosionsartad utvecklig som de som liven genomgår under sitt första levnadsår.


                                        Selma några timmar gammal, fridfullt sovande.

                                                  Selma 1 år och full av bus.

Dagen var fram tills dess att Seb kom hem från jobbet ganska vanlig. Barnen väcktes runt 8-snåret för att bli klara för avfärd till dagis runt 8,20. Det är en stor skillnad på barnens sovvanor här mot i Sverige, visserligen kommer de i säng lite senare men sover desto längre. Jag tror det beror på de totalt mörkläggande jalusinerna som täcker våra fönster. När vi lämnat Hjalmar på dagis åkte jag och Selma till stormarknaden för att handla inför helgen. Att vara ute bland människor med Selma gör att allt tar lite längre tid, nästan alla skall nämligen titta och prata med denna exotiska blondin. Gulligt men svårt när vi inte förstår språket så väl...När vi senare hämtat Hjalmar och Selma tog sin eftermiddagslur passade jag och Hjalmar på att baka en kaka/tårta till Selma som vi sedan avnjöt med kaffe och saft i trädgården när Seb kom hem. Samtidigt passade Hjalmar på, omhändertagande storebror som han är, att hjälpa Selma att öppna hennes presenter.

                                      Hjalmar hjälper mig att baka Selmas tårta.



                                                      På vår uteplats väntar barnen på tårta och presentöppning. 

Senare avnjöt vi en god middag med gott vin. Under middagen överraskade Hjalmar oss med att läsa en ramsa på engelska där han samtidigt räknade till sju - även det på engelska. Full utveckling även på den fronten alltså.

Selma tackar för alla presenter, kort, telefonsamtal, mail, hälsningar och tankar på sin stora dag. Nu skall vi fira helg vilket innebär familjetid, utflykter och säkert ett besök nere i centrum där den lokala festivalen fortfarande pågår.

Inga kommentarer: