torsdag 6 september 2007

Vi är på plats!


                                                         Hjalmar och Selma på båtresan.


                                          Hjalmar på Patscherkopf, bergstoppen i Igis.


                                                                                               
           

                                   Utsikt från lekplatsen en bit från vårt hus, barnen leker - mamman njuter!



                                                                     Selma njuter av äkta italiensk glass.

Så kom då dagen som länge bara funnits i teorin - den stora dagen för avfärd mot Italien. Nya bilen var fullpackad och första etappen gick från Bjärred till Trelleborg, färja till Travemünde och sedan övernattning i Kassel. Hotellet i Kassel skulle ligga 4 km från autobahn - vilken av alla autobahns som omger Kassel vet vi inte men det var inte den vi körde på...Här tackar vi vår goda stjärna för vår gps - annars hade vi nog snurrat runt och förbi det hotellet hela natten. Etapp två gick från Kassel till Igis, en underbar liten by ovanför Innsbruck. Här njöt vi av bad och kabinlift till bergstoppen som var mycket uppskattat av Hjalmar! Sedan var det bara sista biten kvar till Modena och även den flöt på utan några incidenter. Kort sagt - resan gick smidigt och barnen skötte sig över förväntan och sysselsatte sig med med leksaker, sång och musik, dvd-film och genom att sova. Problemen uppstod snarare när vi kommit fram till hotellen och de hade mer spring i benen än vanligt...

Nu är vi då här och har idag blivit kontaktade av omvärlden genom att få tv, telefon och bredband installerat...så nu skall det uppdateras här på sidan så att ni får följa med oss på detta äventyr! Imorgon kommer vi att besöka Hjalmars nya dagis - vilket han tjatat om sedan vi kom ner, håll tummarna för att det skall gå bra, han längtar verkligen efter att få träffa kompisar och leka.

Trots att vi slapp packa ner alla våra saker och trots att "flyttgubbarna" bar in alla kartonger och möbler och ställde dem i de rum vi ville ha dem i så hittar man inte allt. Killarna var jätteduktiga och trevliga men har packat lite konstigt och just nu leter Seb efter paren till några av sina skor, Hjalmar efter en låda med sina kläder och jag efter bl.a. de nyinköpta "nattlamporna" till barnens rum. Har även konstaterat att våra kök i Sverige ofta har mer förvaringsutrymme än de italienska, så 4 kartonger med porslin, skålar, bunkar m.m. får snällt stå kvar i sina kartonger tills vi reser hem igen!

Antar att många av er hört och sett att den store operasångaren Pavarotti gått bort. Italien sörjer och inte minst människorna här i Modena som var hans födelse- och hemstad. Vi njuter just nu av en av de tre tenorernas konserter på tv:n, en av många konserter med Pavarotti som kommer att sändas de närmsta dagarna. Har förstått att han ligger på lide parade i Duomen i Modena tills begravningen på lördag, har själv inget intresse för att se honom där men antar att det är många andra som köar in i Doumen för att ta farväl. Får däremot ta reda på var hans grav kommer ligga, vet att min pappa (som är ett stort Pavarotti-fan) med stor säkerhet kommer vilja besöka den vid ett besök hos oss.

9 kommentarer:

Nettan D sa...

Så skönt att resan ner gick bra och smärtfritt. Det skall bli jättekul att följa er här under er tid i Italien och som sagt vi kommer mer än gärna ner och hälsar på er när ni har "installerat" er ordenligt. Må så gott och krama era små från oss. Anette, Linna och Mats

Anonym sa...

Härligt att "se" er igen!!!! Tittar här på bloggen tillsammans med kusinerna varje dag och hoppas att få se på er. Leia hälsar till Selma att hon vill pussa henne. Noah vill gärna berätta för Hjalmar och gudmor Nina att imorgon ska han spela handbollsturnering Vikingcup i Lödde och bla möta Lugi! Gudmor/moster vill ge sina små hjärtan vars en BAMSE kram! Ta hand om er.
Kramar Katja, Noah och Leia

Anonym sa...

Vilka härliga foton! Ni är verkligen proffsfotografer:) Håller med Katja, härligt att se er. Jag förväntar mig att få se dig också Nina på foton ibland. Vilken tur att ni hade GPS Nina, vilket du tycker är lite onödigt, eller kanske inte?:::))) Här i Lund är det just nu regn och mulet. Sköt om er alla så hörs vi snart. Stora kramar från Eva

Anonym sa...

Äventyret har börjat på riktigt, spännande!! Bara resan verkar spännande, tänkt att få starta ett nytt liv från scratch i ett nytt land - ganska avundsjuk!

Anonym sa...

Även om vi inte träffats så ofta den senaste tiden så kommer vi att följa era äventyr med stor spänning. Det måste vara helt overkligt att börja "ett nytt liv" i ett nytt land.

Vi håller tummarna för att det går smidigt med första dagisbesöket!!

Hoppas också på täta blogguppdateringar!

Emme & Mian

Nina sa...

Ja, nu är vi på plats både i huset och på nätet. Hoppas själv på flitig uppdatering men ibland spelar uppkopplingen här oss ett spratt och ingenting fungerar! Tack för alla mail, sms, kommentarer och samtal!
Anette m familj - lovar att höra av mig när allt lugnat sig!
Katja, Noah & Leia - kram på er oxå och Noah LYCKA TILL imorgon (idag). Vill gärna veta hur det gått!
Eva - vi har sol och 28-30 grader, riktig högsommar och jo, Bono var på plats!
Alvas paps, Emme &Mian - det är ett stort äventyr...förstod nog inte hur stort det var innan...men nu vet jag! Dagis gick hyfsat - Hjalmars kommentar var: -Men jag känner ju ingen här! Vi skall dit på måndag igen.
"MonaMisa" - jag lovar jag springer o hoppar o kramas//Hjalmar
Sofia - vill höra allt om växjö, ses på chatten 20,15.
Linda i Madrid - jag har stött på kösystemet...tack för varningen.
Kära mamma - så kul att du hittat in i cybervärlden, dock lättare att hitta dina fina kommentarer om du skriver dem på det senaste inlägget!

Anonym sa...

Härligt att se att alla är sig lika, men jag håller med Eva att vi bör se även mamma Nina. Ljuvliga bilder att få se. Hjalmar sitter verkligen fint när han vill. Selma verkar njuta riktigt gott av glass. Snart ska man väl få smaka och även få se staden Modena som Bodil berätta för mig, skall vara en fin stad.
Hjalmar kommer säkerligen undra vad de säger på dagis första tiden, men det förstår han snart.
Ann-Margrethe och Leif har fråga efter er sajt så PH har mailat.
Kramar till er alla från mormor och PH.

Anonym sa...

Hej på er!

Ja, vad spännande att ni är på plats i er nya hemstad. Väntar på att få mail inlägg om era första intryck av staden, livet där, dagisliv etc. Du har testat på köandet säger du Nina, hahahaha, ja det är bara att vänja sig. En bra inställning tror jag är att tänka att allt är normalt!¨
Det var så synd att vi inte kunde ses i Skåne. Förstår att ni hade fullt upp innan flytten dock. Vi får väl se när jag får lära känna lilla Selma bara...
Ha det så bra och njut av alla upplevelser och nya intryck!!
KRAM på er alla!

Anonym sa...

Det är ju helt knäppt att ni bor där nu, men gud vad gött ni kommer att ha det!
Hoppas jag kan hänga på i november och få lite italiensk höst och vino utan barn. (för mig då...) Jag saknar dig - puss /Mia