måndag 27 oktober 2008

Helg-resa, del 1. GENUA

I fredags eftermiddag bar det av mot Genua för att under lördagsförmiddagen besöka Akvariet (acquario di genua) där. Detta akvarium skall vara ett av Europas största och med tanke på Hjalmars extremt stora intresse för djur av alla slag så kändes det som ett vinnande resmål. Seb kom hem tidigare, vi körde och hämtade Hjalmar vid skolan och sen bar det iväg. Nästan framme vid motorpåfarten i Modena kom vi på att vi glömt kameran...Det kan man ju inte göra vid en helgresa som innehåller akvarium och Cinque Terre, så det var bara att vända hemåt för att hämta dem.

Ca. 3 h senare stod vi utanför vårt hotell i Nervi, en liten förort till Genua. Hotellet kunde varit pampigt och var säkert 5-stjärningt för ett par 100 år sedan men tyvärr inte helt uppdaterat. Men det gör ju föga när ägaren är så charmig och trevlig att man känner sig som hemma...Restaurangen på hotellet var ej öppen men ägaren rekommenderade en trattoria ett par hundra meter upp på huvudgatan och dit gick vi och njöt av havets läckerheter tillsammans med endast italienare. Det gillar vi!

På lördagen körde vi in till Genua och besökte akvariet. Det var bra, Hjalmar och Selma (och vi vuxna) fick bl.a. se: hajar, delfiner, sköldpaddor, sälar, pingviner, rockor, krokodiler och många andra djur/fiskar. I slutet av rundan på akvariet fick man dessutom klappa rockor. Det var en kul upplevelse.

Efter ett uppskattat besök vid akvariet, som ligger i hamnen i Genua, promenerade vi runt en stund, åt tidig lunch och njöt av härligt höstväder. Området runt akvariet är väldigt fint och där finns mycket att se och göra. Vi valde dock att endast besöka akvariet och efter en stund satte vi oss åter i bilen för att köra till Levanto (ca. 45 min söderut) där vi skulle träffa Familjen H och spendera natten för att under söndagen besöka Cinque Terre.

Här kommer lite bilder från akvariebesöket. Tyvärr fick man inte använda blixt (skrämmer djuren) så därför blev det inte jättemånga bilder.

Inga kommentarer: