söndag 14 juni 2009

Monkey Park







Idag var det dags för Internationella skolans familjedag. Sommarens utflyktsmål var Monkey Adventure Park i Fanano. En klättringspark för barn och vuxna. Det fanns 6 olika banor att klättra, 3 för de yngre barnen och 3 för de äldre barnen (de över 140 cm) och vuxna. Hjalmar och hans kamrater blev påklädda selar och hjälmar innan säkerhetsgenomgången. Sen var det dags att visa att man förstått säkerhetsreglerna innan de gav sig ut i klättringsbanorna. Hjalmar gillade det. Han hade ett par tillfällen några meter ovanför mark då självförtroende tröt liksom energinivån men han tog sig igenom alla barnbanorna. Efter att han fyllt på energinivån tog han sig sedan igenom dem alla ett par gånger till och ville nästan inte sluta. Mera, flera, igen!



På lördagskvällen var vi bjudna på grillfest hos en svensk och en fransk familj som båda lämnar Modena efter sommaren. Trist såklart, men kvällen var trevlig på alla sätt och vis. Vi prövade att lämna Hjalmar hemma hos en kamrat tillsammans med dennes babysitter (som endast talar italienska). Visst kändes tomt då Hjalle inte var med men efter att Selma somnat redan innan vi börjat äta så fick vi en social kväll utan att hålla efter barnen. Hjalmar hade klarat sig riktigt bra och sov som en stock när vi kom och hämtade honom. Om någon vecka är det dags för ännu en avskedsfest - då kommer vi pröva samma koncept.

6 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad kul det ser ut! Skulle också vilja prova på sån där bana någon gång!

Anonym sa...

Det verkade ju ha gått bra för er alla, men kanske ni hade tankarna på annat ställe hela kvällen.
Bra att prova sig fram med allt här i livet.
Mamma

rosalucia sa...

Ser spännande å kul ut!!!! Kul att läsa om hur vardagen kan se ut i ett annat land...
Å varmt å skönt har ni också..hm..det har vi tyvärr inte i Norrbotten just nu. Det bara regnar. Men sommaren kommer nog hit också..så småningom...
Ha en trevlig Sverigesemester!

Anonym sa...

det verkar finnas mkt kul att göra för små o stora barn. som jag av ngn outgrundlig anledning fått för mig är förbehållet sverige o norden (tänka på barnens behov alltså). man är så inskränkt.

segsliten sa...

Vilken superkul park! Jag har sett att det finns andra sådana parker runtomkring, men då ska barnen helst vara större. Tror du en fyraåring klarar nått av det där?
Kram ☺

Nina sa...

Italien har faktiskt en hel del att bjuda på för barn och barnfamiljer. Bara det att de inte gör allt för god reklam för sig...man måste leta ganska väl...

Banorna var både för vuxna och barn. Jag hade gärna provat men lyckades med konsten att ta på mig kjol dagen till ära...inte helt genomtänkt!

Hjalmar är 5 år. Han klarade alla barnbanorna (3 st i olika svårighetsgrad) bra. Det fanns en fyraåring på plats och han tog sig igenom bana ett och två. Problmet för Hjalmar på sista banan var att han inte var tillräckligt lång för att nå upp till linan att hålla i...men med god balans och genom att hålla i sin säkerhetslina fungerade det trots allt bra.