fredag 24 juli 2009

jobb i värmen

Nu är det snart dags att ha allt färdigt inför Sverigeresan. Det har tvättats 5 maskiner idag, vilket är helt ok då tvätten torkar på ca. 1,5 h ute i trädgården. Så under den tiden det tar att köra en maskin torkar föregående i solen osv. Sen har det plockats fram kläder, letats efter regnkläder och gummistövlar och efter väskor att packa i. Helst av allt vill vi komma hem till ett rent och städat hus i augusti också, så det skulle också hinnas med. Dessutom hade ju renbäddade sängar varit härligt. Jobb, jobb, jobb. Pricken över i:et blev då jag vid lunchtid gav mig in på att baka kanelbullar till tågresan...då var det varmt...Runt 40-strecket ute och runt ugnen, ja, varmt är bara förnamnet! Bara tanken på att plocka fram strykjärnet gjorde att jag började smälta och då ansåg jag att resterande uppgifter kunde vänta så jag och barnen gav oss iväg till tennisklubben för ett sista bad innan semestern.

På klubben var det bra uppslutning från de få familjer som är kvar i Italien. Det blev avskedskramar då några familjer lämnar och flyttar hem. Det kommer bli tomt, verkligen tomt utan dem...En av familjerna, D:s, var här på extra avskedsmiddag igår. De har varit i Italien i 3 år och när vi kom ner var det de som hjälpte oss lite extra för att känna oss hemma och klara ut svåra situationer. Nåja, som tur är bor de inte allt för långt ifrån oss hemma i Sverige så vi har ju all möjlighet att fortsätta umgås när vi flyttar hem...om ett år...

4 kommentarer:

Vicky sa...

Efter allt resande och värmen här på Po-slätten har jag inte riktigt ork att ta tag i förberedelserna för vår Sverigeresa. Vi kommer bila upp i veckan som kommer, men inga detaljer klara ännu...
Visst är det svårt att packa - jag har svårt att packa för temperaturer på 15 gr och regn när man lever i linne och sandaler sedan flera månader tillbaka!

Anonym sa...

Oj va härliga bilder av er alla. Det ser verkligen varmt o skönt ut.
Men här är det varannan dags väder, ömsom sol o omsöm regnskurar.
Ni ser ju så bruna o mysiga ut alla tre som vi får se mest av på bilderna. Hoppas ni längtar till Sverige, för vi längtar efter er.
Sebastian han bara jobbar o fixar pengar kan man förstå.
Men ni är så välkomna till Sverige alla fyra.
Mamma Mona

Anna, Fair and True sa...

Hur länge ska ni vara i Sverige? Åker ni tåg hela vägen alltså?

Nina sa...

utlandsmamman: bila? det orkar inte vi...eller barnen...packningen har varit svår, vädret att svårt att föreställa sig.

mamma: vi längtar också. Imorgon ses vi!

Anna: det blir ca 5 v i Sverige. Vi kör till Verona (ca. 1h) tar tåget från Verona (med bilen på tåget)över natten. Hoppar av (med bilen) i Hamburg och kör sedan till Sverige över Danmark, ca. 5h inkl. båtresan Puttgarden-Rödby.