måndag 20 juli 2009

Tillbaka hemma







Helgen var riktigt bra. Hotellet var perfekt för vårt mål med resan. Full pension, strandläge, pool och allmänt fräscht och trevligt. Det blev lugnt och avslappnat. Sol, bad, solstol och bok. Just vad vi behövde.

Full pension är väldigt italienskt. Frukosten (prima colazione) är ju oftast ganska torftig. Italienarna nöjer sig gärna med en espresso och en brioche (kaka). Här fanns dock så att vi nordbor klarade oss också; yoghurt, flingor, mackor och fruktbuffé. Lunchen (pranzo) var 2-rätter, en pasta eller risotto och en kött- eller fiskrätt. Till detta fanns grönsaks- (både varm och kall) och salladsbuffé samt frukt- och tårtbuffé till efterrätt. Till middag (cena) var det samma koncept och varje måltid fanns det ett par olika rätter att välja emellan. Alltså, det blev ohyggligt mycket mat. Gott och mättande. Nu är det tvätta och planera och packa inför Sverige som gäller. Snart är vi där!

Uppdatering:
Ikväll efter att Selma somnat sjönk vi ner på varsin pinnstol resp. träpall framför datorn för att kolla om svt.se visade något av intresse. Vi hittade Solens mat-repriser och fann minsann programmet där Bo Hagström besöker fiskarbyn Portonovo söder om Ancona. Vi besökte Portonovo under vår påskresa i april. För er som sett programmet kan jag berätta att den sista restaurangen som visas i programmet, där maten intas på stranden bara en bit från vattenbrynet, är den samma som vi åt vår underbara söndagslunch på. Fortfarande värt varenda öre.

1 kommentar:

Anonym sa...

sälja hela damtouren med 100% fler tittare!! :)

men du; hur länge stannar ni i Sverige?