måndag 6 juli 2009

Sol, vind och vatten...


Bilder från hotellet. Infarten, poolterassen och innergården.

Dagarna flyger iväg och flyter samman då man har sommarlov och gott besök. I fredags var det dags att köra mot Gardasjön för en week-end. Tyvärr var Seb tvungen att vara med på ett möte så avfärden blev framflyttad till eftermiddagen. Vilket nog inte kusin Noah sörjde, det blev ju några fler timmar vid poolen med de nyvunna kompisarna där. Tillslut gav vi oss så iväg och körde mot det rekommdenderade lägenhetshoteller Castello Belvedere i Desenzano. Och det är bara att hålla med, fullt rekommenderat! Lägenheterna ligger i ett gammal slott/italiensk villa. Innergården var vacker, utsikten över Gardasjön magnifik och poolterassen inbjöd till total njutning och fröjd för ögat.

Desenzano del Garda

Helgen utformade sig riktig bra, trots att kusinerna ibland beter sig mer som syskon än som kusiner. Det blir en del "ret och tet". På lördagen tog vi en promenad ner till Desenzanos by, tog ett dopp i sjön och njöt sedan eftermiddagen på poolterassen. Söndagen tog vi en båttur till Sirminone och väl där utforskade vi borgen, strövade runt och åt glass.

Borgen i Sirmione

Utsikt från borgen

Mera utsikt, denna gång med på båt på Gardasjön

Tillbaka i Desenzano fick vi smaka på italiensk parkeringskonst på hög nivå och helgen största missöde...Bilen var ganska väl inklämd. Tre bilar som ej funnit parkeringsfickor hade tagit valet att ställa sig mitt på parkeringen, med en mindre bil hade det inte varit något problem att komma ut men helgen till ära hade vi hyrt en mindre buss. Vi försökte trixa oss ut men istället för att komma loss kom vi fast! Det gick varken att komma fram eller tillbaka. Stucked! Moster Katja tog med sig tre av barnen för att promenera upp till hotellet (bara 10 min men i uppförsbacke och 35 gradig luft är det jobbigt). Seb, jag och Selma fick hjälp en ett ungt italienskt par att ringa Carabinieri (polisen) och Vigili (trafikpolis/bärgningsbil) för att få bort den blockerande bilen. Minuterna gick sakta, jag kokade. Kokade av förbannelse för denna minst sagt, heldumma, parkering av en ursnygg BMW och av värmen...Till slut kom två killar ut från ett hus i närheten, jag hade sett dem titta på oss från balkongen och nu kom de för att hjälpa oss. Samtidigt som de fick nycklarna och började trixa med bilen kom Vigili. Ett, två, tre så var bilen ute med hjälp av italienare som säkert ofta blir inparkerade och dessutom var en och annan bil på parkeringen bötfälld. Vi tackade och bockade och bugande för hjälpen hoppade snabbt in i bilen och mötte upp resterande familj vid poolen. Vilken tur att det finns så många människor som utan fråga bara hjälper en. Tack!

Sitter fast!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder, och eftersom vi varit där i staden med er i fjol (vid badstranden) så vet ju hur det ser ut. Men vi missade ju båten till Sirmione då, men ser dina bilder både nu o från ert förra besök.
Otroligt detdär med bilen. Parkering i Italien är helt enorm, de får visst görs som de vill.
Mamma

Anonym sa...

Hej hej!
Vilka underbara bilder...Ni verkar ha det väldigt mysigt. Fårstår att ni var frustrerade över den felparkerade bilen, typiskt att det var en snygg bil också:) Skönt att höra att det är fler som har/haft problem:)Själv har jag råkat ut för en del de närmsta dagarna, "2" vattenskador-en ny lgh som inte var städad och en säljare som inte fattar något:) Ha det bäst! Kram Eva

Anonym sa...

Hahahaha! Jag kan se hur du kokar - tur att det löste sig.
Träffade förresten din gamla kollega Dan på en fest - och härmed hälsar jag från honom!
Ska jag planera något inför augusti?
Kom snart hem - puss
Mia

Anonym sa...

maste kolla:)