fredag 23 oktober 2009

Regnet öser ner...



Ovan bilder är alla från i söndags då vi promenerade runt i "vårt" kvarter och besökte lekplatser. Ovan är en av mina favoritlekplatser, mest på grund av utsikten. Tur att barnen också gillar den.



De senaste dagarna har det regnat. Nästan från morgon till kväll. Det är bara jämngrått och vått vart än ögat ser. Denna sortens väder har liksom sina sidor. Å ena sidan är det uuurtrist men å andra sidan bara sååå mysigt. Vi eldar i öppna spisen, pysslar, bygger koja, läser och myser. Men snart får det gärna sluta regna, iallafall bara för en dag eller så.

Novemberlovet är här. Skolan avslutades med utvecklingssamtal och det var en stolt pappa som kom hem, rak i ryggen med massor av lovord om våra barn och, självklart, saker att jobba med. Barnen trivs i sin skola - det märks. Och vi som föräldrar trivs också med skolan - hoppas det märks. Vi kommer sakna den när detta äventyr är över!

Nu sover barnen och vi firar snart lov/helg med vin och film. I helgen kör vi till Volterra och Pisa i Toscana för att jaga solen och några sista dagar med härlig höstvärme. Väderprognosen spår 20 grader. Vi håller tummarna.

Uppdatering: Nix, inget Toscana. Varken Volterra eller Pisa. Ingen jakt på solen. För utan att vi märkte det vandrade en liten magbacill(?) in i huset under gårdagen och i natt har Hjalmar sprungit fram och tillbaka mellan sängen och toaletten. ISCH! Då vi inte vet utgången och smittrisken tog vi beslutet att flytta fram vår tripp till en annan helg.

Selma ville gärna fotograferas i sin nya pyjamas och, numera, populära skorna. Det svänger fort!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så trist med regn o maginfluensa.
Men i Skåne regnar det också idag (lördag), sen man vaknade kl 06.00.
Hoppas det blir bättre nästa helg för er tripp.
Och det där med stövlarna ordnade sig visst, precis som det brukar.
Krya på er.

Hälsning fr mamma

Unknown sa...

Åh, vad gulligt att hon fått "Uggisar" till skor. De är så sköna. Vackra bilder!

Johanna sa...

Hej, jag heter Johanna och bor strax utanför Firenze och jag har precis upptäckt din blogg och kommer säkert att titta in flera gånger.

Min son som går i en vanlig statlig skola har minsann inget novemberlov...:(
Bara 1 november är röd dag men i år är det ju en söndag så det blir inte en enda dag ledigt... Vilket lands läroplan och kalender följer dina barns skola? Jag är rappresentante di classe i min sons klass (terza elementare) och tycker att allt som har med skolan i Italien är intressant.

Hoppas ni snart blir friska och kan ta er tur till Toscana.
Johanna

Vicky sa...

Vad trist. Stackars Hjalmar. Hoppas han är bättre nu och att ni andra sluppit drabbas...
Ha en bra söndag!

Anna, Fair and True sa...

Så det blev ett par Uggs ändå!!

Synd att det inte blev någon helgresa! Krya på er!

Anonym sa...

Usch, tradigt!

Jösses vilken fin bild på "vår prinsessa" i förra inlägget!!

Anonym sa...

Hej Nina,
Vad synd om er att ni inte kom i väg, du som hade sett fram emot det. Hoppas att ni mår bättre och att lovet ändå blir mysigt.
Vi är också krasliga. Minstingen fick feber i går och hostar som en galning. Idag är hon dock mycket bättre och vi botaniserar i mitt nya klassrum som visar sig vara trångt men hemtrevligt. Får väl ändra om sen efter hand...
Förhoppningsvis kan jag komma till jobbet en stund själv i morgon. Det blir lite mer gjort då.
Varm kram från ett regnigt Skåne/Sofia