torsdag 3 september 2009

Första skoldagen




Idag var det så dags att börja skolan igen efter sommarlovet. Förra året var allt sig ganska likt efter sommaren, i år blev det STORA förändringar. Hjalmar började i grade 1 idag, vilket kommer innebära lite mera skola än förskola under året som kommer. På den internationella skolan är det vanligaste att klasserna byter lärare varje år, så ny fröken fick Hjalmar också. Selma har nu lämnat det italienska dagiset och börjat i Kindergarten på samma internationella skola som Hjalmar. Så nu är det engelska som kommer gälla även för henne. Det är stora barn det!

Det var iallafall glada och förväntasfulla barn som klädde i sig sina skoluniformer denna morgon. Väl på skolan kände sig Hjalmar lite blyg men inne i klassrummet möttes han av två klasskompisar (tjejer) som kramade och pussade honom. Efter det välkomnandet rusade Hjalmar in och hittade fler kompisar och sen var lek och prat i full gång. Enligt hans fröken hade han haft en riktgt bra dag och han längtar redan till morgondagen.

Selma var aningen reserverad i början. Inskolningen här är lite annorlunda. Tanken från skolans sida är att Selma (med kamrater) skulle börja kl. 8,30 och sluta 13,00. Vi föräldrar fick vara med en stund men skulle försöka avlägsna oss efter hand. Selma, som är van vid skolan och lokalen (har ju varit med flera, flera gånger vid hämtning/lämning av Hjalmar) gav mig "tillstånd" att gå runt 10,30. Kl. 12,30 kom jag tillbaka och då hade hon haft det bra tilsammans med de andra och dessutom ätit lunch. Imponerande! Imorgon är det en ny dag!

3 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Oj, ja, det är ju rejäla förändringar! Stora tjejen och stora killen!

Anonym sa...

Alltså detta är ju inte sant, så söta de där barnen är med sin skoluniformströja. De ser ju så stora ut bara så där en dag.
Och vad kul att det gått så bra första dagen.
Lycka till i fortsättningen Hjalmar o Selma, och så klart även till deras föräldrar som kämpar vidare.
Mormor

Unknown sa...

vad roligt att fà làsa lite om hur skolan fungerar i Italien. Hàr fàr jag inga svar...Sòta barn du har och sààà gulliga i skoluniformen! Det borde vi ha i Sverige med...