lördag 5 september 2009

Vi cyklar runt byn...

Träning!

Hejarklack!

Ett av våra mål under sommaren var att få Hjalmar att bli en säkrare cyklist. Det har under våren varit svårt att träna cykling i Italien. Det finns få cykelvägar men desto fler bilister, som ibland kör tämligen opålitligt. Vi har inte riktigt vågat. Men på grusvägen utanför "vår" stuga, mitt i skogen, mitt i Skåne har det tränats kraftigt under sommaren. Väl tillbaka i Italien visade det sig att träningen gett färdighet. Dagen idag har mer eller mindre tillbringats på cykelsadeln, för oss alla. För er som vet hur vi bor så kan jag berätta att Hjalmar, under förmiddagen, har cyklat från huset ner till byns centrum och hem igen. Två timmar senare var det dags igen, då gav vi oss iväg till parken och hem igen. Första turen gick till frisören där jag och barnen blev friserade, sedan käkade i lunch på ett café och gick en runda i byn. Andra turen gick ner til parken och den närliggande videobutiken där vi hyrde film, Slumdog Millionare.

Nu skall vi parkera oss framför denna skärm och hålla tummarna för att tv8.se och Sverige håller vad de lovat. Att vi skall få följa den svenska vinstmatchen!

Uppdatering: Resultatet var ju klockrent ur svensk synvinkel. Sverige och Zlatan höll alltså vad de lovade. Tv8.se höll halva vägen. Efter att vi missade Mellbergs mål kopplade vi upp sr.se parallellt. Ingen av dessa kopplades bort vid Ungerns kvittering men BÅDA vid Zlatans avgörande mål...Tur att det finns repriser att ta till...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättekul att Hjalmar nu kan cykla, och på dessa vägar till byn o parken. Superbra. Träning ger alltså fortfarande färdighet.

Vi hörde matchen på radion, och såg Danmark-Portugal på tv, men vad vi inte begrep var att Zlatan gjorde det iiiiggeeen. Helt otrolig tur, eller vad kan man säga.
Bra var det iallafall, men vi har ju inte fått se någoting. Hoppas det kommer på sporten imorgon.
Mamma