söndag 27 september 2009

Lördag/söndag


Höstfärgade vinrankslöv.

Olivodling, alla bilder är från förra helgens uflykt.

Vår tanke och förhoppning var att komma iväg på en liten helgresa under helgen som varit men då vi inte fann något hotell på önskad ort så blev det att stanna hemma istället - och det har varit riktigt skönt. Hjalmar har haft en del läxa att göra (5 år och läxa över helgen...det är nytt det!) och vi har, åter igen, städat garaget. Känns som om vi skulle kunna göra det varje helg...jag är helt oförstånde över hur det kan samlas och stökas så mycket under en liten vecka.

I fredags var vi på kalas hos en italiensk klasskompis till Hjalmar. Det var fri lek och massor av cyklar att köra runt på. Vi var ett par mammor kvar och det är alltid lika trevligt att sitta och småprata och småäta medan barnen leker. Vi råkade dock ut för en liten incident. Selma cyklade glatt runt på en av cyklarna tills dess att hon råkade ramla. Hon gnällde lite och sen var det bra igen. Strax efter tackade vi för oss och gav oss hemåt för att fira fredag.

Väl hemma säger Selma:
-Titta i min mun, mamma. Det är konstigt.
Jag tittar efter och mycket riktigt, en av framtänderna är intryckt och på tanden brevid är en bit avslagen. Fredagskvällen ägnades därför åt att ringa runt för att kolla upp tandläkare och likande. Seb sms:ade en italiensk arbetskamrat som har barn i samma ålder för att höra om tandläkare. När han senare ringde upp henne hade hon redan ringt sin tandläkare och lämnat meddelande och bett om tid för oss på måndag. Verkligen gulligt! Imorgon blir alltså första gången vi besöker en tandläkare här i Italien.

Liknande sak hände Hjalmar då han var runt 2 år. Skillnaden var att det kom massor av blod så upptäckten gjordes snabbt. Likheten är att nu, 2 dagar senare, är intryckta tanden nästan tillbaka i sitt utgångsläge. Selma är dock ganska svullen i ansiktet och lite blå. Stackars liten!

Uppdatering: För er som undrar mår Selma bra. Hon äter och tuggar som vanligt och har, enligt egen utsago, inte ont alls. Tandläkaren hade ej någon ledig tid dag - så imorgon (tisdag) bli det tandläkarpremiär i Italien.

2 kommentarer:

Anonym sa...

usch då. Men hon verkar vara en stålkvinna. Kom ihåg försäkringsbolat och försäkringskassan! Men det har du säkert redan fixat. Tänker på er kram/sofia

Anonym sa...

Ja nu kommer vi få se dessa vackra bilder fr ett Italien på sensommaren. För höst är det väl inte ännu. Men idag är det verkligen höst här.
Var o titta på äppletavlan i Kivik igår, o den var helt underbar med 35.000 äpple i alla dess färger. Tavlan visar 7 galopperande hästar. Helt otroligt vackert. Kolla på bloggen Ystad Allehanda.

Och det där med Selma var ju trist, men det blir nog bra skall ni se, bara ni får det noterat, för ev kommande problem med tanden/tänderna.
Vi får väl höra om hon visar tanden för den italienska tandläkaren. Det kanske inte blir populär?
Mamma