tisdag 19 januari 2010

Om allt och inget

Vårteminen är i full igång. Barnen tjatar om playdates och vi fixar och bokar. Mest är det Hjalmar som tjatar och vill leka. Selma är ganska nöjd då hon kommer hem efter en dag på skolan, men det är klart, hon lär sig snabbt och så fort Hjalle har lek på gång vill hon också. Full fart alltså. Vissa playdates funkar bättre än andra, ibland ser man inte barnen alls och ibland får man medla och då inspirationen tryter och tröttheten slår till får man hjälpa till med idéer. Dagsformen spelar stor roll. Idag kom Seb hem som en räddande ängel just då leklusten tagit slut. Han fick dagens playdate att avslutas i dur istället för moll då han följde med Hjalmar och kamraten ner i källaren för att spela fotboll.

På fredag är det dags för skolans stora uppträdande, Winter Spettacolo. Alla elever på skolan skall uppträda på något sätt. Det hela är lite hemligt. Allt vi vet är att Hjalmar skall vara utklädd till Cheetah (gepard) och att Selma skall bära svarta byxor och gul eller röd tröja...I Selmas framträdande kommer det att finnas en drake. Kläder är fixade så nu är det bara att vänta och se om våra barn kommer gå upp på scen eller få scenskäck. Vi hoppas de framträder och då blir det bildbevis.

Dimman har kommit till byn. Verkligen. Den är så tät att vi knappast ser grannens hus och igår kväll då Seb kom tillbaka från sin joggingtur sa han att det nästan varit svårt att hitta hem. Galet tät dimma alltså.

3 kommentarer:

Helly på vift sa...

Spànnande att inte veta exakt vad de ska gòra... Màste vara svàrt fòr de smà liven att hàlla tyst ;)

Anonym sa...

Värmen är väl på väg till er alla reda - därav dimman kanske...
Här bara snöar och snöar det. Vi har tema vintern vilket är helt perfekt. Vi kolla snöflingor och de är verkligen fantastiskt fina.
Jag är glad så länge det är vitt i stället för grått...
kramar/sofia

Unknown sa...

Vad roligt med alla dessa aktiviteter. barnen màste vàl stortrivas. Hoppas dimman làttar. Jobbigt att fòrsòka leta efter nàgon.