söndag 31 januari 2010

Skidor

Helgen i Vals/Valles var riktigt, riktigt bra. Hotellet var utmärkt (och maten helt ok...men vi är ju svenskar...) Byn var otroligt liten och vi bodde dessutom utanför den men vi tillbringade all tid i backen, i Snow Parken eller på hotellet så det spelade mindre roll. Hotellet låg mitt i backen. Verkligen mitt i backen! 20 m till Snow Parken och 30 m till liften (knapplift med härligt blå backe, lång och bred) och 200 m till skiduthyrning/liftkortsstället och kabinen upp till toppen.

Barnen nappade, till vår stora glädje, på skidåkning. Hjalmar ville ta skidlektion, vi bokade och fick fina Christiane (som talade engelska) som lärare och vips, 1 h senare, kunde Hjalmar ploga och svänga finfint i blåa backen. Efter lektion nr 2 med Christiane stilade han med några minihopp och med att åka baklänges. Selma blev så sugen på att följa brojans spår så även hon tog sig en skidlektion, en lektion med skidläraren Franco. Franco (endast italienska här) kom, sågs och segrade. Selma var frälst! I skidåkning och i Franco (50+). Pratar knappt om annat.

Seb och jag hann i sällskap med kamrat E (familjen H var ju också med) dessutom med några åk var uppe på toppen. Inte många backar men klart tillräckligt efter så lång tid i skidträda. Underbart att få göra några carvingsvängar och njuta av bergtopparnas siluett.

Idag är minsann skolan stängd pga av vädret. Ute är det strålande sol, några minusgrader och massor av snö. Igår, innan vi kom hem, var det visst värsta snöovädret och enligt prognosen skulle det fortsätta dag så alla, ALLA, skolor och dagis är stängda. Beslut på högre nivå så ISM (vår skola) kunde inte påverka det hela. Så nu är vi hemma och myser. Blir nog lite kompislek i eftermiddag. Seb har gett sig i väg till jobbet för att sedan resa till Madrid och vi väntar hem honom på torsdag.

3 kommentarer:

Vicky sa...

Vad härligt det låter. Vi har bokat hotell i Solda /Sölden i början av Mars och ser MYCKET fram emot en veckas skidåkning!

Vi såg på nyheterna att skolorna hos er skulle vara stängda idag. Har ni mycket snö? Här var det -5 imorse men ingen snö och nu skiner solen.

Nina sa...

Jodå, visst är här snö. Kanse 15-20cm på sina håll. Men för oss svenskar (skåningar dessutom) känns det lite väl tilltagetatt skolorna är stängda. Det är ju sol och riktigt vackert väder. Vi tar, förhoppningsvis, en ny lååångweekend i februari.

Familjen S sa...

Härliga bilder! Ni verkar också haft en underbar långhelg. Kul att båda barnen verkar skidsugna nu!
Kom Sebastian iväg i morse med flyget?
Kram Katarina