måndag 8 mars 2010

Planering

Det är mars och det är kallt. Känns sådär. Vi väntar mer snö idag och imorgon. I lördags hade vi finfint väder, vi åkte in och strosade i Modena med en plan att hitta gummistövlar till barnen. Nix, icke, no och nej. Det gick inte. Gummistövlar är inte hett stuff i Italien. Enligt Seb beror det på att italienska barn inte är ute när det regnar. Nog finns det (både stövlar och barn som är ute när det regnar) men det är svårt att finna och när vi finner faller de sällan varken föräldrar eller barn i smaken. Seb reser snart till Sverige, då får han gå på gummistövelsjakt! Lördagen avslutades med grillning. Årets första och det är alltid något visst med den. I söndags blev det en stugsittaredag. Snön föll sakta från himlen och ingen hade minsta lust att gå ut. Kanelbullar blev det och lite städning och mycket film och lek.

Det är inte många månader kvar tills dess att i samlar ihop våra ting och flyttar hem till Sverige igen. Tre år har verkligen gått fort och det är med blandade känslor vi planerar för den framtiden. Planering sker med/kring vårt hus i Skåne, vad behövs göras vid innan vi flyttar in? Mycket planering ligger annars på vad vi skall köpa med oss hem till Sverige. Vin, favorit balsamicon, "bästa" olivoljan, lite italienskt porslin, någon designerpryl och lite annat. Ännu mera planering ligger i vad vi skall ytterligare fylla på vår minnesbank med? Skall vi, under våren, återkomma till redan sedda platser, platser som vi redan minns eller skall vi se nya saker. Det kommer bli en del små resor under våren och sommaren. Och efterlängtade besök. Om det nu blir vår och sommar?

6 kommentarer:

Vicky sa...

Man kan verkligen undra om det blir vår någon gång. Brr - vad det är kallt!

Om ni fortfarande letar så brukar gummistövlar finnas på större trädgårdsaffärer har jag upptäckt.
Kram

Anna, Fair and True sa...

Annars kan du beställa Hunter från targetwholesale.co.uk i UK. Har jättebra priser och kursen pund-euro är väldigt fördelaktig för er! Även pund-kronor om du hellre vill betala med svenskt kort. De leverar på bara några dagar till Europa.

Unknown sa...

Hàr àr det kallt och regnigt. Vad spànnande att flytta tillbaka. Har funderat pà om jag nàgonsin kommer att gòra det. Hàrliga Skàne!

Anonym sa...

Hus? Har ni köpt nytt? Undrar när du skriver vad som behöver fixas till. Nyfiken., Det låter som att ni har en härlig vår framför er.
Kram Sara

Anonym sa...

Kom hem nu tack!
Puss
Mia

Nina sa...

Vicky: Tack för tipset. Vi letar vidare. Kallt är bara förnamnet och snöar gör det!

AFT:Tack, har kolla in där och skall fortsätta om ett tag. Finfina saker!

Johanna: Med skräckblandad förtjusning flyttar vi snart hem. Jag vet inte om jag vill, men det blir nog bra. Tror nog du fastnar i Italien kanske inte på Sicilien, men i Italien. Snön faller här, igen. Usch!

Sara: Inget nytt hus, tyvärr, bara det lilla gamla som skall fräschas upp efter hyresgästerna och få lite nyheter. Annars känns det väl som om vi bara vaknar ur en härlig dröm och är tillbaka där det började...

Mia: Snart gumman, snart. Puss!