onsdag 31 mars 2010

Påsk i blom




Påsklovet är här! Det skall njutas. Ikväll blir det påskmat, imorgon kör vi till Toscana och när vi kommer tillbaka kommer hela familjen T från Stockholm på besök. Då blir det avsmakning av inköpta toskanska viner och italienska delikatesser. Och pasta såklart. Och grillen kommer säkert fram. Sen hinner Hjalmar fylla år också innan lovet är till ända. Det blir litet kalas på födelsedagen och sedan lunch med några kompis-familjer på söndagen innan skolan börjar. Ett lov fyllt av fest alltså!

Selma var tillbaka i skolan idag. Febern hör med största säkerhet ihop med hennes envisa hosta som hon har från oktober till april varje år här i Modenatrakten. Den blir oftast bättre då vi förflyttar oss till bergen, ut på landet eller till havet. Varje kväll eskalerar hostan och det är jobbigt för henne, ansträngande - vilket ger henne ökad kroppsvärme - enligt läkaren. Så astmaspray och ventolin inhaleras sedan gårdagen och skall så göras ett tag framöver. Sen blir det att använda remissen till allergi- och astmaundersökning. Vår barnläkare är också Hjalmars läkare och hon undrade såklart hur det var med honom och vad resultaten på testerna vi gjort visade. Då jag berättade att de inte visat något så fick jag en hel bunt med lappar med nya remisser. Så det blir att boka heldag på sjukhuset snart - lika bra att åka dit med barnen samtidigt.

4 kommentarer:

Unknown sa...

vad härligt med en tripp till Toscana. såg från planet att snön är borta.

Anonym sa...

Härligt med vårblommor som är komna så långt.
Bra att doktorn hade en förklaring till Selmas feber, o att medicin kanske hjälper. Om hon vill ta dem förståss. Man har ju hört att hon är lite dålig på det.
Bra att din läkare bryr sig om barnen.

Tyvärr kom förra kommentaren 2 ggr, ibland blir det lite konstigt. Verkar som om det uppdateras trots att man inte ser det.

Ha nu det skönt i Toscana o njut av vår o värme.
Mamma

Helly på vift sa...

Glad påsk oich hoppas barnen håller sig friska. Själv ska jag till Umbrien.

Kram!

Anonym sa...

Hoppas att ni har haft det bra i Toscana.
Vi har haft ett bra påsklov. Några varma sköna dagar i Wien, några feberkvällar, någon fixardag här hemma och några soliga dagar. Och idag, påskdagen vräker regnet ner. Som tur var kom påskharen i går så vi har massor av godis och lite nya leksaker.
Kram/sofia