onsdag 24 mars 2010

Vårtecken...

Det går verkligen fort mellan vinter och vår. Nästan sommar. För två veckor sedan hade vi minst en halv meter snö och idag skiftar gräsmattorna i vitt, gult och blått av tusenskönor, maskrosor och diverse andra småblommor. Körsbärsträden blommar på sina ställen runtom på landsbygden och grannens magnolia är på väg att slå ut. Solen kämpar på och idag visade termometern på 20 grader. Dunjackorna och vinterkängor är förpassade till källarens utrymmen samtidigt som vi ger oss ut i tunna jackor eller bara tjockare tröjor. Nu njuter vi så länge det varar, de varnar för regn och nattemperaturer kring 0:an längre fram och i påsk.

Just det, snart är det påsk! Barnen går i skolan fram till den 31/3 sen är det påsklov i 1,5 vecka. Då kör vi till Volterra i Toscana med Familjen H, vi väntar besök från Familjen T ifrån svenska huvudstaden och, dessutom, fyller Hjalmar år. Hela 6 år. När skolan startar igen är det nästan mitten av april och då är det bara, jag vågar knappt tänka på det, bara 3,5 månad kvar av våra tre år i Italien.

5 kommentarer:

maria sa...

Åh jag skulle också vilja ge mig ut i en tunn jacka, tyvärr är det alldeles för kallt för det här uppe i norr!

Vicky sa...

Ja, det går fort i säsongsskiftena här! Härligt med lite påsksemester :)

Helly på vift sa...

Oj, vilken skillnad och ni har varmare än vi har det, med bara 18 grader...

Anonym sa...

Ni verkar ha ett underbart vårväder. Vi här i Skåne o kanske på flera ställe i Sverige skall också få fint vårväder nästa vecka.
Msn hoppas inte de ändrar sig.
Härligt att vintern rasat ut.

Mamma

Anna, Fair and True sa...

Oj, det är så snart ni flyttar hem alltså! Blandade känslor kan jag tänka mig.