söndag 24 maj 2009

Lata dagar vid poolen...

Kusin Axel på väg ner i poolen. Badmössa var obligatoriskt på detta poolområde. Ganska vanligt i Italien.

Hjalmar och kusin Erik har så roligt tillsammans.

Selma lekte med sina nya strand/poolleksaker.

I fredags var det kusinfamiljens sista dag av semestern i Italien. Under veckan hade de förflyttat sig från oss till Sirmione och Gardasjön och ett hotell med fint och stort poolområde. Vi besämde oss för att ta barnen lediga och köra dit för en dag tillsammans. Klart uppskattat av alla barnen och oss vuxna. Vår plan var att besöka Sirmione, åka båt runt udden och bada lite. Det blev bara bad. När temperaturen är över 35 grader i luften orkar man inte mycket annat. Så det blev en heldag tillsammans vid poolen med lek och bus. Sedan tog vi ett sista adjö till kusinfamiljen för denna gång. Ses igen i augusti! Det har varit så roligt att ha er här!

Lördagen bjöd på likande väder så då drog vi oss iväg till tennisklubben och poolen. Det är många familjer som är medlemmar nu så det finns alltid någon där att prata och/eller leka med. Kvällen tillbringades tillsammans med fyra andra svenska familjer på grillning hemma hos familjen Hy. Gott, trevligt och behaglig värme under kvällskvisten.

Söndagen har viks åt trädgård, tvätt och huset. Lite trötta efter gårdagen. Under eftermiddagen blir det nog åter igen en tur till poolen eller stannar vi i skuggan på uteplatsen...

Den nya veckan bjuder på första tennislektionen, italiensklektion och barnkalas. "Bättre sent än aldrig", nu är det dags för Hjalmar att ha sitt 5-årskalas. På fredag är det halvdag i skolan och på kvällen blir det sommarfest på Selmas dagis. Helgen är en långhelg, måndag och tisdag är alla lediga och vi skall tillbringa dem med två andra familjer i ett lanthus i Umbrien. Planen är att besöka städerna Assisi och Perugia och en "nöjespark/djurpark" under dagarna och njuta av sol, mat och pool på kvällarna. Kollade just på veckans väderutsikt och enligt meteo.it skall det bli 37 grader imorgon. Oj! Under senare delen av veckan skall det bli lite svalare och komma in lite regn. Jag gillar värmen men trädgården behöver regn!

4 kommentarer:

Ystadtjejen sa...

Tack än en gång för ert mottagande i ert hem och för ni visade oss ett underbart Toscana.
Barnen är lyriska efter att tittat på foton idag från vår resa.
Njut av värmen för här har inte sommaren kommit än.
Kram L

Vicky sa...

Jag gillar inte värmen. Håller på och smält a bort här trots den sena timmen... Hoppas de stämmer med regn och kallare luft :)

segsliten sa...

Pool är ett måste nu när det blivit varmt. Igår var vi på tennisklubben för första gången i år, och mer lär det ju bli.
Kram ☺

Anonym sa...

Underbara bilder!!