torsdag 14 maj 2009

Sömnbehov?

De senaste veckorna har Selmas sömn blivit annorlunda. Hon är nu 2 år och 8 månader gammal och har tidigare sovit middag ca. 1-1,5 h efter dagis och sedan somnat runt 19,30-20 varje kväll för att vakna runt 7,00. Det har fungerat bra men nu har något ändrats! Selma är fortfarande (ibland) i behov att sova under dagarna, det märks på hennes humör. Men middagssömnen påverkar kvällsrutinerna ruskigt dåligt! I tisdags sov Selma middag, 45 min, och på kvällen kunde/ville hon inte somna. Efter 1,5h (21,00) nattning sov hon och hennes mamma var ganska frustrerad! De dagar Selma inte sover middag kan hon vara ganska gnällig under eftermiddagen och kvällen, vill bli buren och äter dåligt. Dessa dagar somnar hon utan gnäll runt 19,00. Oberoende när hon somnar på kvällen vaknar hon runt 7,00 (på vardagarna). På helgerna sover vi alla ganska mycket längre. Vad väljer man? Pest eller kolera?

Bror med familj är på väg. Flyget har lyft från Kastrup och vi hoppas att de kommer mellan 20-21 ikväll. Då väntar småplock, vin och uppdateringssnack (har inte setts sen i julas). Hjalmar och Selma vill gärna vara vakna då kusinerna kommer. Vi får se. Planerna är sedan att imorgon visa Modena och Maranello (Ferrari) och kanske besöka "parmesangården" Hombre med Maserattiutställning. Under helgen skall vi köra till Toscana och besöka Siena, San Gimingnano, Volterra och Pisa. Och sen är det måndag igen och gästerna reser vidare i Italien på egen hand!

3 kommentarer:

Vicky sa...

Min son slutade sova em vid precis samma ålder! Snart börjar sommarlovet (?) och då är det säkert smidigt om hon är vaken på dagen när även storebror är hemma.
Önskar er trevliga dagar med besökarna!

Anna, Fair and True sa...

Låter lite jobbigt men förhoppningsvis är det bara en kort övergångsperiod.

segsliten sa...

Den där typen av sov problem är nog ganska vanliga. Pest eller kolera? Låt henne sova middag när det är absolut nödvändigt, för med tiden så fixar det sig av sig självt. Annars kan du ju prova att köra med 'povernaps' och låta henne slumra en kvart. Nackdelen med det är att de är svårväckta och gnälliga när man försöker väcka dem efter 15 minuter.

Kul med långväga besök, jag förstår att barnen ville vänta uppe. Om ni åker till San Gimignano är du i Veronicas (Mitt liv i Toscana) trakter. Hon kanske jobbar på vingården på lördag, eller så kan ni äta på hennes svärmors restaurang i Certaldo. Den verkar urmysig!

Mittemellan...jag vet inte om du såg mitt svar? Det borde bli Fiorenzuola eller Fidenza.
Ha en underbar helg!
Kram ☺