torsdag 21 maj 2009

Skolutflykt








Idag var det en stor dag för Hjalmar. Hans första riktiga skolutflykt. Klassen skulle åka till en bondgård i Nonantola som ligger en bit norr om Modena. Barnen har varit uppspelta en tid och haft nedräkning tillsammans varje dag. Idag var det alltså dags. Eftersom jag jobbar på skolan och det behövdes en extra vuxen med så fick jag chansen. Och tog den. Det var så spännande och roligt att vara med.

Klockan 8,30 var det 16 ganska förväntansfulla och uppspelta barn som vinkade adjö till sina, också spända mammor, när bussen körde. 30 minuter senare var vi framme på gården. Då bjöds det på "prima colazione", frukost. Efter frukosten fick vi åka på traktorsläp över slätterna. Mysigt men skumpigt! Sen var det dags att mata och klappa djuren. Får, getter, ankor, kalkoner, åsnor och hästar. Gården odlar/föder även upp sniglar och det gillade barnen att leta efter.

Efter lunch och lek på lekplatsen var det ett gänga varma och trötta barn (och vuxna) som åkte tillbaka till skolan. En efter en somnade de på bussen...barnen...

2 kommentarer:

segsliten sa...

Sådana där utflykter brukar vara uppskattade. Mina klimpar brukar åka på något sånt en gång om året. Fast här får inga föräldrar hänga med.
Kram ☺

Vicky sa...

Bara bussresan brukar var en upplevelse för barnen! Det är en förmån att få följa med och se barnens upplevelse av en sådan utflykt.

Hälsa Esko ;)