fredag 29 maj 2009

Umbrien nästa...

Selmas nya skor. Jag är himla nöjd med det köpet...framförallt för att de är röda och inte rosa...helst skall allt nämligen vara just rosa.

Fredagen har varit full av förberedelser. Imorgon kör vi nämligen tillsammans med två andra familjer till Umbrien för två nätter. Det har handlats, tvättats och packats.

Planen är att besöka Asissi, Perugia, Termi och Cittá di Castello. Sistnämnda staden är där "vårt" hus ligger. Vi har hyrt ett hus/lägenhet för oss alla. 4 sovrum (alla med egen toalett), gemensamt kök och matplats, terass, pool och stora ytor utomhus att springa runt och leka på. Dagarna kommer vi tillbringa kulturellt och eftermiddagarna och kvällarna vid poolen och på terassen. Hoppas på gott väder.

Vi har aldrig varit i Umbrien. Alla italienare jag berättat att vi skall åka dit för har visat på stor avundsjuka och några av dem har sagt att Umbrien är det vackraste och lugnaste som Italien har att erbjuda. Har för mig att jag läst någonstans att Umbrien (eller var det Marche-där vi var i april) är Toscansa "bortglömda tvillingsyster". Förväntningarna är alltså höga.

Inga kommentarer: