torsdag 19 mars 2009

Beslutat

Grannens Magnoliaträd.

När vi valde att flytta till Italien sa vi att vi skulle vara borta 2 år. 2 ÅR!!! Det är ju jättelänge...tänkte vi...Men nu efter mer än 1,5 år i Italien så känns det inte tillräckligt! Vi vill ha mer! Fördelar (klimat, mat, upplevelse, lärdom, utveckling, kunskap, nya vänner, erfarenheter, givande jobb m.m.) vägdes under stora delar av december-februari mot nackdelar (saknar familj och vänner, språkförbistringar (både för stora och små), nyvunna vänner som flyttar hem eller vidare och svårigheten det är att "komma in" i ett nytt land.) Beslutet togs till sist ganska enkelt och vi kommer stanna ännu ett år i Italien. Ett beslut kan ofta vara jobbigt att ta men när det väl är taget känns det, om rätt beslut tagits, väldigt befriande. Så känns det nu!

Att stanna ytterligare ett år betyder att Selma kommer att få ett år på den internationella skolan om...om hon är blöjfri till september. Detta är en regel på skolan - barn med blöja är inte stora nog/mogna nog att börja på Kindergarten på ISM. Vi har prövat och testat men Selma vill inte. Hon kan klara sig utan blöja en hel dag (8h) men hon utnyttjar inte varken toalett eller potta. Nåja, de flesta säger att allt kommer lösa sig till sommaren och vi hoppas att alla dessa har rätt! (info till er som ej vet: Selma fyller 3 år i slutet av september).


Balsamvinäger på jäsning.

Besöket på Acetaian var intressant och lärorikt. Framställningen av balsamvinäger och kunskapen huruvida densamma är äkta och traditionellt framställd är en ren vetenskap. Smakproven efter rundvandringen var utsökta och butiken inbjöd till shopping.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Beslutet var nog väntat av många.
Kanske man kan tycka det är trist att inte ni kommer hem i år, men vi/jag ser det som att man kan få komma ner till er fler ggr med flyget till nästa år. För som det är planerat för oss så kör vi ner i september omkring den 20:e.
Men vi ses ju till sommaren, för då kommer ni ju hem på semester.
Ha det bra nere i Italien allihop, vi kommer när vi har bestämt o kanske jag kommer nästa vår igen som vanligt.
Mamma

Anonym sa...

Glömde så klart något. Härligt med era blommande träd. Underbara Italien.
Man saknar våren, men den kommer nog snart.
Ni har det fint nu, njut av det du ser o har nu. Fånga dagen som man säger i filmer o böcker.
Hälsning fr mamma igen.

segsliten sa...

Skönt att få beslut fattade. Jag förstår att ni inte känner er klara här, blir man någonsin det månntro? Det finns alltid något man inte hunnit med.
Kram ☺

Livet på Citronodlingen sa...

Ja, visst känns det skönt när man äntligen kommer fram till nåt och bestämmer sig för vilket alternativ man ska välja?

Nettan D sa...

Halloj,
Så skönt att ni har fattat ett viktigt beslut, jag hade nog också övervägt att stanna ;-)). Då har vi fortfarande en liten chans till att hinna åka ner och hälsa på er.
Jag förstår din oro med blöjorna. Linnea blir 3 år nästa lördag och hon har fortfarande blöjor och har ingen avsikt att lägga av dom. Hon går på pottan på dagis men vill inte hemma. Så jag går också och hoppas på att det "löser" sig till sommaren, då hon skall upp i en större grupp i augusti.
Kram
Kusin Anette

Anonym sa...

Kära Nina!
Måste ha varit underbart med en balsamvinäger-provning. Sånt kan man inte göra här......
Njut och tänk på allt ni får uppleva i värmen, snön och blåsten. Livet här kommer ni att leva i många år så varför inte passa på och njut ett par år till i Italien. kram/sofia

Vicky sa...

Vad kul att ni bestämt er för att bli kvar ett år till! Jag tyckte det tog tid att komma in i det italienska livet och hade inte orkat med en flytt efter bara 2 år här, så jag tycker absolut ni har resonerat "rätt".

Det är ju ett tag till höstterminen startar så Selma fixar det säkert!

Trevlig helg!

Anna, Fair and True sa...

Ni stannar alltså 1 år till efter de 2 åren har gått?

Jag har ju inga barn ännu men har förstått att många barn blir blöjfria just över sommaren när de kan springa fria och nakna.

Anonym sa...

skit att ni aldrig kommer hem nån gång.

gött att man kanske hinner ner o se härligheten!