söndag 22 mars 2009

Dagens

Dagens utflykt gick till Mantova. Mantova är en stad som ligger ca. 45 min bilresa från Modena och av vad vi hört tidigare skulle det vara en stad som var värd att besöka. Mer än så visste vi knappt när vi satte oss i bilen och körde. Det finns två avfarter från autostradan till Manova, jag hade fått ett tips av en mamma att en av avfarterna leder till en vacker väg in i Mantova men sittades i bilen började jag undra vilken hon verkligen sagt. Nord eller syd? Vi körde på Mantova Nord och det blev helt rätt! Vyn över staden som man möter när man kör över bron in mot densamma var vacker!

Stora delar av staden bjöd på vacker arkitektur; kupoler, torn, piazzor och balostrader. Vädert var ljuvligt och vi njöt av god lunch och vin på en av torgets restauranger. Vi missade dock en av de större sevärdheterna i staden, vi var inte direkt pålästa eller förberedda, vilket gör att vi nog måste köra tillbaka en gång till. Men det gör vi gärna och vi vill dessutom flagga för en utflykt till Mantova, det är staden värd!

Lördagen firade vi med födelsedagsbrunch hemma hos Fam. D. Det bjöds på godaste maten och förträffligt sällskap för alla familjemedlemmar. Ny vecka ligger om hörnet. Vi väntar Sverigebesök - välkomna Farmor och Farfar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser verkligen ut att vara en vacker stad! Det finns så mycket värt att se i Italien att man nog inte kan hinna med allt hur mycket man än försöker :o)
Så trevligt att ni får besök!

Anonym sa...

Härliga bilder fr ert nuvarande hem i Italien. Mantova ser ju vacker ut fr bilen, precis som du fått uppgift om.
Och så dessa härliga bilder på barnen o era utevyer med mat. Det ser ju så ljuvligt ut.
Det är mer än den värmen vi är van vid. Nästa vecka har de lovat snöbyar för vissa delar av södra Sverige. Så ni kan ju tänka er att våran vår är bakom krönet.
Hoppas verkligen att Bodil o Esko får en härlig helg hos er. Det ser ju lovade ut vad gäller vädret.
Mamma Mona

Vicky sa...

Kul att utflykten blev lyckad! Palazzo Te ligger ju lite vid sidan av centrumkärnan - men då har ni ju anledning att åka igen som sagt ;)

Jag sitter här på söndagskvällen och delar ut lite utmärkelser - och du har en att hämta på min blogg! Trevlig kväll :)