onsdag 25 november 2009

Inget alls

Veckan knatar på i lugnt tempo. Det har varit lite lek med kompisar och lite eftermiddagsmys med familjen. Vädret inbjuder inte till uteaktiviteter så det blir mest innelek. Vi väntar och längtar efter en riktigt fin vinterdag. Det var länge sedan sist.

Många barn (och föräldrar) på skolan är sjuka, magsjuka florerar och någon sorts influensa. Vilken? Det är ingen som vet. Vaccinering mot svininflusensan för oss blir det tal om först i januari/februari. Riskgrupperna vaccineras här i Italien nu i november/december. Kanske vi kan få vaccin till jul då vi är i Sverige.

6 kommentarer:

Helly på vift sa...

Hàr àr det mànga làkare som vàgrar att ge H1N1 vaccinet. De sàger t.o.m att det àr àr fàrre allvarliga fall hàr àn fòrra àret... Fast sà verkar det ju inte vara hemma...

Anonym sa...

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er. Träffade Jessica M idag och gissa vad hennes son heter, jo så fint som Hjalmar :) Bra val va?

Stor kram Eva

Nina sa...

Helly: vet inte mycket om vaccineringen här. Italienskan du vet! Frågar mest runt bland engelskatalande italienska mammor.
Eva: Ha, bästa namnet. Utmärkt val men jag trodde de stod mellan Hugo, Max och Melker. Men jag förstår ju valet:-)Solklart!

Anonym sa...

Vaccineringen för er årskull har varit. Men fick som svar när jag ringde dit, att om ni är hemma jul/nyår, skall ni ringa dem må 21 o förhöra er om när det finns vaccin hemma, för att få där allihop.

Mamma

Vicky sa...

Vad kul med Sverigebesök lagom till advent!

Jag hoppas hinna med ett lussekattsbak på lördag så att 1:a adventsfirandet blir komplett :)
Kram

Unknown sa...

Vaccinet i Sverige verkar också vara bristvara på sina håll. Mycket vanlig influensa snurrar här. Hör feber, men testerna visar att det inte är "Svin-infl."