onsdag 18 november 2009

Oggi Calcio


Vem håller du på? Bara att välja och vraka...

På en fotbollsplan nära oss, hyfsat iallafall, spelas idag en vänskapslandskamp mellan Italien och Sverige. Matchen går i Cesena, ca 1,5 h från Modena. Stackars pågar. Dimman ligger tät och tjock över oss, och kanske även där. Bollen kan bli svår att se. Matchen sänds på Rai Uno, så idag kommer vi använda tv:n till annat än dvd-filmer och barntv. Det är inte ofta. Skall ta tillfället i akt och träna italienskan också. Snappa upp lite väl valda ord från kommentatorerna.

Jag vet inte om detta är sant men Seb berättade för ett tag sedan att när man "köper hem" fotbollsmatcher från Serie A till sin egen tv kan man välja vilken kommentator man vill ha. En som håller på hemmalaget eller en som supportar bortalaget. Att vara opartisk verkar inte vara ett alternativ. Ganska galet men ganska kul. Kommentatorerna är underhållande...Exalterade ena stunden, gråtfärdiga andra. Älskar - hatar. Ibland vi - ibland ni, beroende på utgången. Men som sagt, jag vet inte riktigt om det stämmer. På de vanliga tv-kanalerna sänds inte överdrivet mycket fotboll. Kanske 1-2 matcher i veckan. Vanligare är att de referarar matchen på tv. Att de genom hela matchen filmar och visar kommentatorn som refererar matchen från läktaren, gärna klädd i "sitt" lags mössa och halsduk. Som ett radioreferat men på tv. Inga matchbilder visas förrän efter slutsignalen.

Dessutom vill vi gratulera vännerna S och P i Norrköping till sin andra vackra lilla flicka. Välkommen ut, till slut!

4 kommentarer:

Familjen S sa...

Vi skall också bänka oss snart. Heja Sverige?
Tennis fredag?

Ciao Katarina

Anonym sa...

Vi såg en stund på matchen, men det känns ganska ointressant eftersom det inte gäller något.
Tack för omtanken!
Kram Sara

Anonym sa...

Kul bild ta tagit, otroliga färger på dessa tröjor.
Finns Zlatans nya klubbtröja i Italien?

De som skulle säljas här kom ej igenom tullen, de var sydda i Thailand o var så lika originalen, så dessa stoppades för oss.
Ha det bra tills vi ses.
Mamma

Unknown sa...

Totti, Francesco Totti. ROMA, *klapp-klapp-klapp*, ROMA, *klapp-klapp-klapp.* :=)