tisdag 28 april 2009

Mera Florens

Balkong mot Arno från en av guldsmedaffärerna på Ponte Vecchio.
Hus ut mot floden Arno. De ser ganska fallfärdiga ut en del av dem men de är fullkomligt charmanta.
En kopia av Michelangelos staty David står till allmänt beskådande på en piazza, bra för oss som inte orkade köa för att se den äkta.

Doumen är oroligt stor och vacker.

Florens är en magnifik stad. Fastän vi lämnade timslånga köer för inträde till diverse kulturella sevärdheter åt sitt öde denna dag så överröstes vi av kultur. Staden fullkomligt blomstrar av kultur. Vi satsade dagen till ära på annan kultur, såsom mat, vin, fotografering, språkträning och shopping.

Till Hjalmars stora glädje är det kalasdax imorgon. Det var faktiskt ett tag sedan vi besökte kalaspalatset Oplá och jag förstår hans iver. Själv har jag drabbats av den klassiska "vårförkylningen" och hoppar inte direkt av glädje. Selmas pott-träning går verkligen framåt (antagligen för jag tillbaka detta i nacken inom några få timmar), hon har klarat veckans två första dagar utan en enda olycka. På dagis klarar hon sig men hon kissar inte. Håller sig...kanske inte är helt bra...hoppas det släpper snart där också.
Uppdatering: Jo, men visst! Ca. 2 h senare trodde vi minst att det regnade in eller att någon glömt stänga av en kran någonstans i huset. Inte det, bara Selma som skapade sig en egen liten sjö att plaska runt i. Från och med nu tänker jag aldrig mer berömma mina barn "offentligt", får det ju alltid tillbaka med råge...nästan rakt i ansiktet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Selma! Det löser sig!

Anna, Fair and True sa...

Florens är så fint! Har varit där två gånger.