söndag 15 februari 2009

Saker ändras

Nästan varje kväll brukar Hjalmar och Selma bada. Båda har alltid varit glada i att bada, både hemma och i pooler av olika slag. Just att tvätta håret har väl ingen av dem haft som största favoriten men det senaste året har även denna del gått riktigt bra, iallafall för Hjalmar. Men nu har Selma förvandlats från badtjej till "nej-tjej". Hon vägrar, skriker och ser helt förfärad ut då vi säger att hon skall bada. Vi har försökt locka henne med det mesta; badskum, såpbubblor, mamma eller pappa i badet och idag försökte vi med ett besök på inomhusbadet i Formigine. Men nej, nej och åter nej är hennes svar. Själv undrar man hur farligt det kan vara? Med jämna mellanrum måste hon ju bada eller duscha men att tvinga henne till det verkar inte få henne på bättre tankar, snarare mer negativ. Vi hoppas det är en övergångsperiod...

Helgen har varit bra och med strålande väder. Nu väntar en veckas skollov, Japanresa och mormor-besök. Tar tillfället i akt att gratulera broder P som fyller år i morgon! Grattis!


Filmen skulle visa när Selma läser för oss med sin ljusa, ljusa röst, men något (eller någon) kom emellan...

4 kommentarer:

segsliten sa...

Det där hände med våran storklimp också. Sen upptäckte jag att de hade ändrat ingredienserna i hans schampo, och att han därför fick värsta svedan i ögonen. Vi bytte schampo och lugnet i badkaret kom tillbaka.
Kram ☺

Anonym sa...

Japanresa?!?

Anonym sa...

GRATTIS på födelsedagen 17/2 önskar "Skräck Bettan" & Lasse
Kramar från Simrishamn.

Anonym sa...

MASSOR AV GRATTIS KRAMAR MIN ÄLSKADE SYSTER!!! Hoppas du har en underbar födelsedag, här i Sverige är det en fantastisk vinterdag, blå himmel, kalt och snö.
Ringer dig i em/kväll efter jobbet.
ÄLSKAR DIG!
Kramar Katja