måndag 2 februari 2009

Välkommen måndag!

Idag är både Hjalmar och Selma tillbaka på dagis. Verkligen efterlängtat av både barn och vuxna...men gissa vem som ligger nerbäddad nu då? Jo men visst...herrn i huset själv, Seb. Hans sjukdomstillstånd anses dock ej vara allt för kristiskt och redan innan förmiddagen övergick i eftermiddag var han friskförklarad.

Mycket ont för något gott med sig och i skrivande stund är detta något att Seb kommer vara hemma då slamsugare/rörmokare/avloppsrensare skall komma inom kort för att, förhoppningsvis, fixa till avloppet.

Badhuset hade stängt igår så om det inte fixas idag blir det kvällsdopp för hela familjen där idag istället. Undrar bara vad jag skall göra av disken...börjar lukta lite från diskmaskinen. Alternativet är att diska ute men i snöblandat regn och ynka 2 grader känns det inte speciellt inbjudande.

För att pigga upp oss visar vi "Hjalmar och Selma spelar fotboll" från förra veckan, då vi alla var friska, avloppet rent och våren var här för en kort sekund...som ni märker har Selma ett ganska bestämt humör, det enda jag råkar göra är att passera över "fotbollsplanen".

4 kommentarer:

segsliten sa...

Som svar på din fråga från förra veckan, så bor jag i närheten av Milano. Låter inget kul att ha avloppsproblem!
Kram ☺

Anonym sa...

Avloppsproblem nu igen, fy va tråkigt. Verkar vara dåliga avlopp i ert hus, eller kanske detta är ett problem i Italien. Hoppas det kanske redan löst sig.

Trevligt se barnen njuta av våren o med de nya fleecejackorna.
Mamma

Vicky sa...

Usch vad tråkigt med översvämning. Hoppas det har löst sig.

Vi råkade ut för översvämning under vårt första år här, då byns avloppsystem inte var anpassat efter alla nybyggnationer och inte tog emot regnvattnet. Hela bottenvåningen fylldes (nja, 15 cm iaf) med smutsvatten.... Hoppas slippa uppleva det igen :/
Ha de gott :)

Nina sa...

I går kom slampumpningsbilen och rensade/pumpade ur avloppen i huset. Uppenbarligen skall detta göras vart annat år men hade nog glömts bort av hyresvärden. Nu alltså fixat och vattnet kranas för fullt.

Vi har en mycket bra och trevlig och engagerad hyresvärd vilket såklart gör det hela så mycket enklare!