söndag 8 februari 2009

Skridskor i Fanano

Utsikten från isbanan, en vy som idag bjöd på regntunga skyar...

Idag var det dags för Internationella skolans årliga familjedag på isbanan i Fanano. Vi var cirka 60 familjer som träffade och åkte skridskor under två timmar på en isbana som är skyddad med tak men har öppna sidor. Fanano ligger en bra bit upp i bergen och om väderomständigheterna varit bättre hade nog utsikten varit imponerande.

Selmas skenor...

Det var Hjalmar och Selmas första försök på skridskor och resultatet var klart godkänt, iallafall för Hjalmar. Selma gjorde en snabb visit på isen innan hon hellre tog hand om fikat i båset. Till en början var Hjalmar mest som en spagettigubbe men efter en snabbfika hos Selma kom han i gång och stapplandes tog han sig runt på isen tillsammans med Seb.

Full fart framåt med Hjalmar och Seb.

Efter istidens slut samlades ett stort gäng, mestadels svenskar, på en av läktarna och hade sedvanlig pick-nick med varmchoklad och pastasallad sittandes med filtar/sittunderlag på marken. Vi tänkte ge oss ner i själva Fananos bykärna för att titta runt lite men tiden sprang iväg och för att barnen inte skulle sova allt för sent på eftermiddagen körde vi i stället hemåt. Självklart somnade barnen och i kväll har nattningen varit svår och jobbig.

5 kommentarer:

segsliten sa...

Låter som en rolig och händelserik dag. Var har du hittat de tvåskeniga skridskorna? Jag hade sådana när jag var liten, men mamma har dem tyvärr inte kvar. Jag har letat som ett djur efter något liknande i Sverige men inte fått tag i några.
Kram ☺

Anonym sa...

vill också åka skrillor med kidsen, skitkul ju!

Nina sa...

Segsliten: faktiskt italienska, lånade på isbanan. Ganska fräcka ansåg jag och i ett vagt tillfället funderade jag på att ta med dem hem...men samvetet höll mig till regelboken.

Pappabloggen2: varför inte testa nya ishallen i Lund. Lilleman får väl snällt kolla in vagnen men Alva kan säkert gå över isen en sväng innan ni tar till fikat. Grattis igen, hälsa alla!

Vicky sa...

Var tvungen o kolla upp vad Fanano låg- men det var ju helt fel håll för oss! Hade varit skoj med en skridskoutflykt. Säkert finns det nån ishall i Milano, men det lät mysigt med öppna sidor så man har kvar känslan av att vara ute!

Hoppas solen hittar ner till er med, bara den stannar kvar här med ;)

Anonym sa...

Ishallen i Lund kan varmt rekommenderas! /sofia